Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

34 JJ 1838 ve de bu kenti yönetenler!..

Hem suçlu, hem güçlü nasıl olur insan!.. Eğer bizde direksiyonda oturuyorsan, olur.. Dünyanın en kibar, en centilmen insanlarının orada nasıl canavarlaştıklarını, kendi arkadaşlarımı tanıyamadığımı biliyorum. Bunun baş sebebi de, ülkemde olmayan trafik düzeni. Polisin önünde yanında suç işlerken, bırakın ceza görmeyi, uyarı bile almamaya alışmışları gören insanlarım, bu ülkede uyanıklığın ödüllendiğini, kurala uyanların gerzek duruma düştüğünü göre göre, insanlıktan vazgeçip, mahluk, yaratık oluyor..
Şimdi yeni bir kural var.. Dörtlüyü yaktın mı, her şey serbest.. Öyle serbest ki, Teşvikiye Caddesinde dörtlüyü yakıp, yolu öyle kilitlersin ki, Akaretler Yokuşu'nun ortasında trafik tıkanır, durur.. 50 metre ötede, Nişantaşı Kavşağında görevli polislerin umurunda olmaz. Bilirler, ama bakmazlar..
Bugün, şu an gidin Teşvikiye Caddesi'ne en az 10 dörtlü yakmış araba görmezseniz, adam değilim..
Bu 34 JJ 1838 de, Karanfil Köy Camisi'nin önünde, hem de cuma namazı tam da bitmişken, yani ora yolları tıklım tıklım namaza gelenlerin arabasıyla doluyken, İstanbul Trafik Müdürü olan (Aslında olmayan) zat, oraya bir ekip arabasını hiç değilse cuma öğleleri göndermeyi akıl edemez, ya da umursamazken, dörtlüleri yakmış bekliyor. Yol zaten iki şerit. Gelen şerit dolu, akıyor. Giden şerit, yani biz bu beyaz Transporter'in arkasında bekliyoruz.. Kaç dakika bekledik bilmiyorum. Sonunda kornalar başladı. Adam hâlâ bekliyor.. İndim yürüdüm. Yanına geldim..
Çok kibar, çok nazik "Bütün caddeyi tıkadınız. Dakikalardır trafik durdu.. Kaç yüz metre kuyruk oldu. Neden yürümüyorsunuz" dedim..
Adam bir bağırmaya başladı, inanmazsınız.. Dörtlüler çakıyor. Adam duruyor, yürümüyor inatla.. Mübarek cuma günü olay çıkmasın, adam beyzbol sopasını kapıp aşağı inmesin, arkada öfkeyle birikenler de adamı linç etmesin diye, lafı kestim.. O sırada yandaki dükkânlardan biri çıktı. JJ 1838'e bindi. Meğer onu beklermiş, hem de o ortamda dörtlü yakıp, trafiğin içine tükürürken.. Pervasızlığa bakar da biraz sıkılır, utanır mı, Valisinden, Trafik Müdürüne, İstanbul'u yönetenler, acaba?.
Koskoca İstanbul Emniyeti'nden fahri trafik müfettişi Hıncal Uluç'a bu açık başvurusu için cevap yazacak bir, tek bir kişi çıkar mı mesela?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA