Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

“Bu kalp içinde teksin!.”

Bu köşenin pop müzik yazarı Can Sayın (Yaso'nun eşi) nihayet tembelliği bıraktı ve izlenimlerini kaleme almaya yeniden başladı.. İlk yazısı, günlerdir, arabamın müzik setinde dönen Ferhat Göçer Albümü üzerine.. Buyrunuz efendim..

***
Ferhat Göçer'in son albümünün ve bu albümde benim en sevdiğim şarkının adı başlıkta yazan cümle.
Bu şarkı öyle böyle değil, müthiş bir vals. Dünyaca ünlü, bence yaşayan en iyi klasik müzik bestecilerinden ve keman virtuyozu Andre Rieu'nun konser listesine girebilecek kadar yani.
'Bu Kalp İçinde Teksin'i dinlerken, Andre Rieu'nun Ferhat Göçer'i konserine davet ettiğini ve Rieu'nun o müthiş Johann Strauss Orkestrası'nın eşliğinde Ferhat'ın bu şarkıyı seslendirdiğini hayal ettim. Sevgili Ferhat'a ilk klibi bu şarkıya çekmesini tavsiye edecektim ama 'O' isimli şarkıya karar vermiş.
"O" klasik Ferhat şarkılarından ve o da çok güzel ama ben olsam dinleyiciye bu albümün farklılığını göstermek için "Bu Kalp İçinde Teksin"e çekerdim.
Farklılık demişken mesela 'Mutlu Ol' çok kaliteli ve farklı bir şarkı. Çok beğendim. Söz müzik Ersay Üner. Düzenlemesi Simge şarkılarından çok iyi tanıdığımız son zamanların en başarılılarından Ozan Bayraşa'ya ait.
Erkin Koray'dan 1967'den bildiğimiz 'Cumbur Cemaat' Ozan Çolakoğlu düzenlemesiyle ve Sezen Aksu'nun 2003 yılı albümünden bildiğimiz 'Vay' Volga Tamoz düzenlemesiyle 2018 yazı diskolarda çokça çalacak şarkılarından.
"En Baştan" hareketli temposuyla albümün iyilerinden.
"İyi günde kötü günde söz verelim ikimiz de" dizeleriyle "Sen Elimden Tut" düğünlerin ilk dans şarkılarından olabilir.
Albümün rapvari başlayan açılış şarkısı 'Devriliyorsam'ı da beğendim. Georges Bizet'nin müthiş klasiği 'Les Pecheurs de Perles (İnci Avcıları)'nın ünlü aryasını aslen tenor Ferhat Göçer harika yorumluyor.
Böyle bir yorumu dinledikten sonra "Ferhat Göçer'in albümleri de Bocelli ve Frangulis gibi dünya müzik marketlerinde neden olmasın" diye hayıflanıyor insan.
Ferhat Göçer'in bu son albümünü müzikseverlere şiddetle tavsiye ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA