Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir müthiş film ki!..

The Greatest Showman'den söz ediyorum..
Müthiş gerçekten.. Son yıllarda gördüğüm en güzel film.. En yakınlarımla gittik ve bitsin istemedik.. Hiçbirimiz istemedi..
Bu yüzden "Film benden torpilli de ondan mı acaba" diye düşünmedim.
Benden torpilli.. Çünkü müzikalleri severim.
Benden torpilli.. Çünkü sirkleri severim.. Bu filmde kuruluş öyküsü anlatılan Barnum Sirki, hele 1952'de izlediğim Harikalar Sirki/ The Greatest Show on Earth filmiyle hayalim olmuştu. Dünyanın üç ringli tek sirkini kırk yıl sonra, Amerika'da izlemeyi başardım sonunda..
Hayatımın en güzel gecelerinden biriydi.
Gerçekten dünyanın en büyük şovuydu.
..Ve o sirk, geçen yıl, yani 2017 mayısında bir daha açılmamak üzere kapandı. Tarih oldu.. Ben de 2017 biterken, o tarihin başlangıcını anlatan filmi izledim işte..
Hugh Jackman, sirkin kurucusu Barnum rolünde olağanüstü.
Değişik fizik yapıları yüzünden toplum içine çıkmaya utananları, mesela, sakallı kadın başta, o devirde "Ucube/ Yaratık" denen ve "Uğursuz" kabul edilen insanları toplayıp başlıyor Barnum işe..
Böyle gösteriler vardı dünyada bizim kuşak bilir. Milli basketbolcu Hüseyin Alp'i, nurlar içinde yatsın, Ankara'daki Luna Park'ta çadırda 25 kuruş ödeyip görmüştüm ilk. O çadırda Yalçın Granit gidip gördü ve 2.16'lık devi, basketbola ve milli takıma kazandırdı.
O ucube olduklarına kendileri de inanan insanları "Özellikleriniz sizin ayrıcalığınızdır. Sizi öbür insanlardan farklı yapan şey, aslında sizin kişiliğinizdir.. Utanmayın" diyor, hepsini katılmaya ikna ederken..
Ama iş onları ikna etmekle bitmiyor tabii..
Ötesi filmde..
Şarkılar harika.. Danslar harika.. İki aşk hikâyesini de arada işleyen öykü de harika.. Daha ne olsun istersiniz ki?.
The Greatest Showman (Türkçe ad koymamışlar) şimdiden "En İyi Film ve En İyi Şarkı, Altın Küre Adayı.." En İyi Şarkı "Ucubeler"in söylediği "İt is me/ Bu benim şarkısı.." O sahne müthiş.. Vücudu farklı insanların "Bu benim" diye kişiliklerini haykırdıkları sahne uzun yıllar unutulmayacaktır.
Barnum Sirki, Harikalar Sirki'ne birisi En İyi Film olmak üzere, 2 Oscar kazandırmıştı, 1953'te.
Bence Greatest Showman de, Oscarlık.. İkiden de fazla alır gibime geliyor..
"Kaçırmayın sakın" diyorum. Başka şey de demiyorum..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA