Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler Borusan!.

Bu ülkeye bir yanda Borusan Filarmoni gibi bir dev orkestra, bir yanda Borusan Kuartet gibi, dünya çapında bir dörtlü kazandıran Borusan'a her fırsatta teşekkür ediyorum..
Perşembe gecesi, filarmoni harika bir yeni yıl konseri verdi.
Şef, gencecik bir İsviçreli, Lorenzo Viotti. 27 yaşında.. Solist, muhteşem bir klarnet, Andreas Ottensamer. Avusturya/ Macaristan asıllı. O da 29 yaşında daha.. İkisinin de almadıkları ödül kalmamış..
İlk yarı klasiklerin en hafif, en ünlüleri.. Eee.. Yeni Yıl ya..
Bir Tosca üfledi, Andreas.. E lucevan le stelle!. Atatürkümün en sevdiği arya.. Yani büyüledi salonu.. Üfleyerek yürüyüp gitse peşine takılacağız, masallardaki gibi..
İkinci yarıda, şef kürsüsünün önüne bir davul seti geldi.
Kim çalacak davulu peki?. Şef!. Oturdu davulun başına.. Hem orkestrayı yönetiyor, hem davulu çalıyor. Gershwin, Küba Üvertürü.. Bu defa yıkıldı salon.. İkinci yarı hep caz üslubunda devam edince, millet iyice kaptırdı.
Alkış.. Bis.. Alkış.. Bis.. Kaç kere geldiler sayamadım ama, bis süresi yarım saate yaklaştı..Hele bir Summertime üfledi ki, orkestra eşliğinde, Andreas!.
Vay, vay, vay!.
Bize böyle bir konser yaşatanlara teşekkür etmem de ne yaparım!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA