Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ben, Diyojen!.

Diyojen'i bilmeniz gerek. Hani güpegündüz elinde fenerle Sinop sokaklarında dolaşıp "Dürüst" adam arayan filozof!.
Ben de elimde fenerle sokağa mı çıksam acaba, futbolumuzda bir "Hoca" bulmak için..
Beşiktaş- Gençlerbirliği maçında, Hopf'un yediği penaltıyı, ben 78 yaşındaki Hıncal kurtarırdım. Hem de çok kolay.. Olduğum yerde dururdum. Negredo'nun berbat (Tam ortaya. Yerden ve plase..) penaltısı da gelir ayağıma çarpardı.
Yahu kaç kere yazdım, söyledim.
"Ey Hocalar!. Kalecilerinize söyleyin, penaltıda peşin karar verip bir köşeye uçmasınlar. Rakip topa vurana dek beklesinler. Hepsi bu.."
Matematik izahını da yaptım.
1- "Penaltı kurtarılmaz. Kaçırılır" ilkesini herkes bilir. Adam iyi penaltı atmışsa, doğru köşeyi bilseniz bile yersiniz.. İtirazı olan var mı?. Taffarel başta tüm kaleci hocaları ve Fatih Terim başta tüm teknik direktörler.. Kaleci ancak kötü penaltıyı kurtarır.
2- Peşinen bir köşe seçerek, "Kötü Penaltı" kurtarma şansınızı ikide bire, hatta daha aşağı indiriyorsunuz. Adam öbür köşeye, hatta sizin durduğunuz ortaya yumuşacık vursa bile gol. Ancak uçtuğunuz köşeye kötü atarsa kurtarıyorsunuz penaltıyı.. Yüzde 99 şansı, yüzde 40'a indirmek, hangi mantık, matematik?.
3- Sizin peşin atlamadığınız ve vuruşu beklediğiniz bilinirse, adam plaseye teşebbüs etmez. Hele "Penaltı kurtaran kaleci" diye adınız çıkarsa, kendini iyi penaltı atmak zorunda hisseder. İyi penaltı, sert penaltıdır. İyi penaltı yan ve üst direklere yakın atılan penaltıdır. Sert ve direğe yakın atmak, kaçırma ihtimalini arttırır. Alın size bir matematik yüzde daha..
Yani, Hocalarım..
Kaleciniz penaltıya atlamazsa, onun kurtarma, atanın kaçırma ihtimali yükselir.
Bu matematiğe itiraz edecek bir matematik bilimcisi var mı peki, Hocaları da geçtik?.
Terim, Taffarel ve Muslera bu matematiği aralarında tartışır, bir cevap verirler mi acaba?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA