Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÜLEYMAN YAŞAR

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın vergi beyannamelerini inceleyebilir mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çarşamba akşamı NTV televizyonunda Can Dündar'ın sorularını cevaplandırırken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın tüm vergi beyannamelerini incelediğini söyledi. Kulaklarıma inanamadım! NTV'nin internet sitesinde kayıtlı olan konuşmayı tekrar dinledim. Doğru duymuşum. Eski bir maliyeci olan ve devletin kanunlarını iyi bilen Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın tüm vergi beyannamelerini incelediğini söylüyor.
Vergi Usul Kanunu'nun 'vergi mahremiyeti' başlıklı 5. maddesine göre, vergi muameleleri ve incelemeleri ile uğraşan memurlar, vergi mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri ve Danıştay'da görevli olanlar; vergi kanunlarına göre kurulan komisyonlara iştirak edenler, vergi işlerinde kullanılan bilirkişilerdir. Bunlar, görevleri dolayısıyla mükellefin ve mükellefle ilgili kimselerin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına, işlerine, işletmelerine, servetlerine veya mesleklerine ilişkin olmak üzere öğrendikleri sırları veya gizli kalması lazım gelen diğer hususları ifşa edemezler ve bu bilgileri kendilerinin veya üçüncü şahısların aleyhine kullanamazlar. Bu yasak, incelemeye yetkili kimseler, bu görevlerinden ayrılsalar bile devam eder.
Kemal Kılıçdaroğlu devletten ayrılalı çok oldu. Eğer Başbakan Erdoğan vergi beyannamesi veriyorsa ve verdiği vergi beyannameleri Kılıçdaroğlu'nun eline geçiyorsa, ülkedeki herkesin vergi beyannamesi, yasaya aykırı olarak köstebekleri aracılığıyla Kılıçdaroğlu'na ulaşabilecek demektir. Kılıçdaroğlu, sadece Başbakan'la yetinmeyebilir, kızdığı diğer vatandaşları da vergi' tehdidiyle yıldırabilir. Sanatçılara, siyasetçilere, işadamlarına da, 'vergi beyannamelerinizi inceledim' diyebilir.
Kılıçdaroğlu, son günlerde 'evet' diyeceğini açıklayan sanatçıları eleştiriyor ve hiç çekinmeden telefonla arayıp niye referandumda "evet" diyeceklerini soruyor. Acaba bu arada onlara, bir küçük imayla vergi! konusunu da hissettiriyor mu? Eğer hissettiriyorsa, bu şaşırtıcı olmaz. Çünkü Kılıçdaroğlu'nun hukuksuzluğa alışkın olduğu görülüyor. Herkesin SSK bordrolarının da elinde olduğunu yine aynı televizyon programında açıklamaktan hiç çekinmedi Kılıçdaroğlu.
Aslında CHP Genel Başkanı'nın anayasa referandumuna niçin "hayır" kampanyası yürüttüğü de ortaya çıkıyor. Çünkü referandumda "evet" çıkarsa, Türkiye'de kısmen de olsa hukuk kuralları uygulanmaya başlayacak. Bürokrasinin ve onun uzantılarının hegemonyası azalacak, fişleme sona erecek. Vatandaşın gizli bilgilerinin diğer vatandaşlar tarafından kullanılmasının önüne geçilecek. Bundan sonra vatandaşın bilgilerinin gizliliği Anayasa tarafından korunacak.
Anayasa değişikliklerini tartışmak yerine, tüm referandum konuşmalarını altın musluk, villa, Avrupalı parlamenterlere rüşvet 'çanta' tartışmasına boğan ve hızını alamayıp vergi beyannamelerine kadar uzanan ve hukuku hiçe sayan Kılıçdaroğlu, tabii ki bu topraklarda hukuk devletinin kurulmasını istemez ve anayasa değişikliklerine "hayır" der.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA