Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Zirveye tutunmak güç istiyor…

Sıcakların iyiden iyiye bastırdığı şu günlerde haber gündemindeki sıcaklık da yerini koruyor. Bölge haberciliğimizdeki titiz ve özenli çalışmamızın sayfalara yansıması başarımıza yeni soluklar katıyor.
Akdeniz'de her nerede ne yaşanıyorsa sayfalarımıza taşımak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Manşetleri kılı kırk yararak özenle seçtik.
Hangi haber neyi hak etmiş ise sayfalarda yerini aldı. Durmak ve tükenmek bilmeyen haber koşumuzun sayfalara yansımasını birlikte özetleyelim;

***

Pazartesi günü "Zulme son vereceğiz" başlığı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Antalya kongresi ve Erdem Bayazıt Kültür Merkezi önünde gerçekleştirdiği toplu açılışlara ilişkin haberi manşetimize taşıdık.
Salı günü Rusya-Türkiye hattındaki en büyük tur operatörlerinden Tez Tour'da Levent Aydın'ın ayrılması ile sektörde başlayan endişeye yanıt veren Rus ortaklardan Sinigibskiy'nin, "Antalya ana destinasyonumuzdur" sözlerini, "Ortaklık bitse de Antalya baştacı" şeklinde manşet yaptık.
***

Çarşamba günü Tarihi, kültürel ve doğal mirasının korunması ve yaşatılması konusundaki yoğun çabaların sonucunda cazibe merkezi haline gelen Side'nin sadece bir tatil beldesi olarak değil, ikinci konut adresi olarak özellikle de yabancılardan büyük ilgi görmesini "Side Konutları dünya gözdesi" başlığı ile gündeme getirdik.
Perşembe günü Avrupa Festivaller Birliği üyesi Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin tanıtım toplantısında konuşan Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Prof. Dr. Rengim Gökmen'in, seyahat acentelerinin ilgisizliği devam ederse festivali önce küçültüp, ardından sonlandırabilecekleri uyarısı, "Aspendos ölüyor turizmci el atsın" manşeti ile sayfalarımızda yer aldı.
***

Cuma günü Antalya'nın Demre, Kumluca ve Kaş ilçelerinde "tsunami ve deprem olacağı" söylentisi büyük panik yarattı. Çok sayıda kişi, geceyi yüksek kesimlerde geçirdi. Yollar tıkandı, büyük sıkıntılar yaşandı.
İnternette yayınlanan "Denizde deprem ve tsunami olacak, deniz suyu çekildi" şeklindeki haber hızla yayılınca, vatandaşlar evlerini terk etti. Vatandaşın bu hareketli gecesini en güzel fotoğraflarla "Tusunami Paniği" manşeti ile habere dönüştürdük.
***

Cumartesi günü Antalya'da 150 milyon dolar bütçeli Türkiye'nin ilk ve dünyanın 7'nci otomobil test pist ile ilgili önemli gelişmeleri yaşandığını, İstanbul Park'ın devre dışı kalmasıyla Antalya'nın bir adım öne geçtiğini, "Antalya pistine Detroit modeli" manşeti ile gündeme taşıdık.
Pazar günü Antalya İnşaat Mühendisleri Odası'nın Batı Çevreyolu raporu gündeme bomba gibi düştü. Rapora göre zemin sorunu nedeniyle inşaat maliyetlerini çok artacağını, "Batı Çevreyolu'na ağır maliyet" manşeti ile habere dönüştürdük.
***

Bu haftalıkta bu kadar, haftaya buluşmak ümidi ile kalın sağlıcakla…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA