Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Gazetelerin işi zor ama...

Gazetelerin işi zor... Televizyonda onlarca haber kanalı, internette yüzlerce haber sitesi varken, haberi en erken bir gün sonra verebilen gazetelerin bu amansız yarışta yerini koruyabilmesi için tüm rakiplerinden daha çok çalışması gerekiyor...
Hele hele artık her telefonda bulunan fotoğraf makineleri ile sosyal paylaşım sitelerinde tüm haberlerin 3-5 dakika içinde dünyanın öbür ucundan bile takip edilebildiği bir ortamda gazetelerin işi çok çok daha zor...
Her pazartesi günü bu köşede yaptığımız gibi geçen haftaki Sabah Akdeniz manşetlerine bakarken habercilikteki bu amansız yarışı düşündüm... Gazetelerin bu yarışta öne çıkabilmesi için iki yol var... Birincisi hiçbir yerde olmayan 'özel' haberler, ikincisi haberlerde herkesin ulaşamayacağı 'ayrıntılar'...
Geçen hafta Sabah Akdeniz'in tüm manşetleri bu kıstaslara uygundu...
Manşetlerimizin biri hariç tamamı 'özel' haberlerden oluşuyordu ve 'özel' olmayan tek haberin (Kemer'deki operasyon) ayrıntıları doyurucuydu...
Pazartesi günü asansörlerle ilgili çarpıcı bir tespit Sabah Akdeniz'in manşetindeydi. 'Turist güvende yerli tehlikede' başlığıyla manşetten verdiğimiz haberde, turistik bölgelerdeki asansörlerin güvenli olduğunu ancak kent merkezindeki asansörlerin yüzde 85'inin tehlike arz ettiğini ayrıntılarıyla işledik.
Salı gününün manşeti eğitimdi. Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Cihat Göktepe ile yaptığımız röportajda Antalya için sevindirici tespitler ön plana çıktı. 2023 yılında Antalya'da en az 10 üniversite olacağını söyleyen Prof. Göktepe'nin tespitlerini 'Dünyanın eğitim üssü olacağız' başlığıyla okuyucularımıza duyurduk.
Çarşamba günü yine özel bir haberle okuyucusunun karşısına çıktı Sabah Akdeniz. Katı Atık Bertaraf Tesisi ihalesine İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını 'Çöp tesisi ihalesi yargıdan döndü' başlığıyla haberleştirdik. CHP'de iç savaşa yol açan bu ihale ile ilgili kararı Antalyalılar Sabah Akdeniz'den örgendi.
Sabah Akdeniz'de Perşembe gününün manşeti de büyük yankı buldu. EXPO 2016 Kanun tasarısının TBMM'ye geldiğini ancak yönetimde ve icra kurulunda hiçbir sivil toplum örgütünün bulunmadığını hatta Orta Anadolu Süs Bitkileri İhracatçıları Birliği'nin kuruldan çıkarıldığını 'EXPO'dan bir iyi bir kötü haber' başlığıyla ve tüm ayrıntıları ile işledik.
Cuma günkü Sabah Akdeniz yine özel bir manşetle çıktı. Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar'ın "Artık Rus pazarında Türk tur operatörlerinin yönlendirmesi bitti. Oteller elini taşın altına sokmadıkça Rus turist sayısı giderek düşer" şeklindeki uyarılarını 'Rus pazarında korkutan tespit' manşetiyle duyurduk.
Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) oyuncularının taşeron şirkette çalışıyor gösterilerek, kıdem tazminatı hak etmemeleri için 365 günde bir işten çıkarılıp yeniden alındığını, maaşlarının zamanında yatırılmadığını ve tiyatrocuların bu durumu oyun provalarını boykot ederek düzeltmeye çalıştıklarını Cumartesi günü 'Büyükşehir'de sanat skandalı' başlığıyla manşetimize taşıdık.
Pazar günkü Sabah Akdeniz'in manşeti ise 'Kemer'de şok operasyon' oldu. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve 8 kişinin gözaltına alınmasını tüm ayrıntılarıyla işledik.
Yani Sabah Akdeniz, bu amansız habercilik yarışında bir bölge gazetesi olarak geçen hafta boyunca üzerine düşeni yerine getirdi.
Biz burada her pazartesi günü manşetlere göz atıyoruz ama tabii ki gazeteler sadece manşetlerden ibaret değil. Sabah Akdeniz; dolu içeriği, özel sayfaları ve okuyucusunu da haberciliğin içine katan interaktif projeleri ile çıtayı yüksekte tutmaya gayret ediyor...
Sizlere 'özel' ve 'iyi' haberlerle, mutlu bir hafta diliyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA