Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Hangi hahamın kehaneti Obama'yı etkiledi?

Çok iyi bir televizyon izleyicisi olamadığım için bazen içerisi buram buram haber kokan programları atlıyorum. Mesela atv Avrupa'da yayımlanan "Aşure" programı. Ne kadar şanslıyım ki program henüz yayına verilmeden yapımcısı Ayşe Acar geçtiğimiz Çarşamba ziyaretime geldi. Tam da bugünkü makaleme yazacak konu ararken...
Dün gece yayımlanan programı izleyenlerin de muhakkak dikkatini çekmiştir.Aşure ekibi 2 hafta önce İsrail'deymiş. Başladı Ayşe izlenimlerini anlatmaya. Ancak bir ara konu öyle bir noktaya geldi ki ayağa fırladım: "Dur Ayşe sen ne diyorsun?" diyerek, sözünü kestim. "Tekrar başa dön. Şu hahamın, Obama'ya mesajına" dedim. Ayşe filmi başa sardı ve bu kez daha ayrıntılı bir biçimde aktarmaya başladı, benim ilgimi çeken mevzuu.
Haham Rabbi Froman . İsrail'in önde gelen hahamlarından. Ekip,Türkiye dostu olarak bilinen Froman'a ulaşmak için epeyce çaba sarf etmiş. Çünkü herkesle konuşabilen, kapısı tüm basın mensuplarına açık bir din adamı değil. Ancak, Aşure programının içeriği hakkında biraz bilgilendirince çok ilginç gelmiş, bunun üzerine söyleşi teklifini kabul etmiş ekibin. Demiş ki: "Ülkenizi seviyorum çünkü Türkiye gelecekte dünya barışının mimarı olacak tek ülke." Bunu söylerken gayet ciddi Froman:" Şaka değil. Rüyasını gördüm" demiş ve anlatmaya devam etmiş:
"Rüyamda Türkiye ile ilgili Allah'tan ilham aldım. Çok etkilendim ve hemen İstanbul'a hareket ettim. Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçerken bana bildirilen olayların vizyonunu İstanbul Boğazı'nda gördüm. Türkiye'ye manevi olarak Allah katında bir görev verildi. Dünyada ve Ortadoğu'da barışın mimarı Türkiye olacak ve Türkiye en kısa zamanda, dünya da söz sahibi bir konuma gelecek"
Şimdi diyeceksiniz ki: "Pes yani Sevilay. Bomba haber dediğin bu mu? Hahamın gördüğü rüya mı? Hahamlar, rahipler, imamlar, papazlar, dedeler hep böyle ilginç rüyalar görürler. Şaşıracak ne var bunda?"
Şaşkınlığım rüyaya değil zaten sevgili okurlar. Şaşkınlığım, Froman'ın bu işi ciddiye alıp, rüyasına ait bu kehaneti ta Beyaz Saray'a kadar iletmesi.
İnanın şaka değil bu. Rabbi Froman, ilerideki yıllarda Türkiye'nin bir barış köprüsü ve söz sahibi olacağına dair kendisine Allah tarafından bildirilen bu kehaneti ABD Başkanı Obama 'nın en yakın danışmanlarına bile iletmiş. İnanmayacaksınız ama Froman bu ilginç anekdotu, Obama seçimleri kazandıktan kısa bir süre sonra yani Türkiye ziyaretine karar vermesinden bir süre önce bildirmiş.
Peki, konu bu kadarla mı kalmış?
Hayır. Sıkı durun! Haham Obama'nın danışmanları tarafından Amerika'ya davet edilmiş. Önümüzdeki günlerde Beyaz Saray'a gidecek ve Obama'ya, "Türkiye'yi ciddiye almaya devam edin. Çünkü geleceğin bir numaralı ülkesi Türkiye olacak" diyecekmiş.
Bunları öğrenince ister istemez insanın aklına şu soru gelmiyor mu?:
"Acaba, Obama'nın ilk yurtdışı seyahatini Türkiye'ye yapmış olmasının ve kaldığı süre içerisinde inanılmaz bir yakınlık göstermesinin sebebi haham Rabbi Froman'ın onun kulağına fısıldadığı kehanet mi?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA