Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Kim doğruyu söylüyor?

Biliyorsunuz. Eski başbakanlardan Bülent Ecevit 'in komaya girmeden iki gün önce partisinin kurmaylarıyla yaşadığı tartışmaya ilişkin açıklamalar ortada kaldı. Devrim Sevimay 'ın yaptığı söyleşide bağımsız milletvekili Ahmet Tan' ın, eski genel başkan Zeki Sezer 'in, Bülent Ecevit'e bağıra çağıra konuştuğunu ve rahmetlinin de buna çok alındığını açıklaması Rahşan Ecevit cephesinde çok fena yankı buldu. Rahşan Hanım'ın, Ahmet Tan'ın gerçekleri saptırdığını iddia ederek, "O gün herkes bağırıyordu. Ahmet Tan en çok bağıranlar arasındaydı" demesi, tartışmayı başka bir boyuta çekti. Bayan Ecevit'in bu açıklamasına, eski gazeteci Tan, "Rahşan Hanım'ın hafıza ile ilgili problemleri var sanırım. Ben o gün bağıran değil, bilakis Zeki Sezer'i susturmaya çalışan kişiydim" sözleriyle yanıt verdi.
Yıllar sonra gündeme getirilen bu konuda kimin doğruyu söyleyip söylemediğini çok merak ettim. "En iyisi ben 3'üncü bir şahsa sorayım" deyip, Ecevitlerin eski koruması yeni DSP milletvekili Recai Birgün 'ü aradım. İşte o güne ilişkin gerçekler: "Rahşan Ecevit'in söyledikleri bire bir doğrudur. O gün orada bulunan herkes bağıra çağıra konuştu. Ahmet Tan da bunlardan biriydi. Ben o tarihlerde milletvekili değil, rahmetli başbakanımızın korumasıydım. Her şey gözümün önünde cereyan etti. Benim anlamadığım çok kuvvetli bir hafızaya sahip olan Ahmet Tan'ın suçunu bilmesine rağmen, bu olayı gündeme getirmesidir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA