Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Fehmi Koru'ya bir tavsiye...

Fehmi Koru'nun fasıl gecelerini uzaktan seyredip, için için nasıl kıskandığımı ve alternatif olsun diye, başlatacağım türkü gecesine sponsor aradığımı yazdım ya. Kıyamet koptu. Meğerse ne kadar çok adam varmış benim gibi Koru'nun fasıllarına iç geçiren. "Neden beni de katmadın gecene?" diye alınganlık gösteren mi dersiniz, "Sponsorunuz ben olayım" deyip, talep açan mı dersiniz. Ne derseniz deyin ama salt, "Biraz gırgır olsun, biraz da şu fasıl muhabbeti haberlerinden dolayı memleketi boş işlerle meşgul eden tayfaya dokundurayım" diye yazdıklarım acayip tuttu. Hatta bazıları o kadar abarttı ki, sponsorluk teklif ettiği mekânı göstermek için ailece bizi mekânına bile götürdü. Sultanahmet'te geçtiğimiz Cumartesi açılışı yapılan Almira Otel'in sahibi Mehmet Şahin otelin muhteşem manzaralı terasında düzenlenecek türkü gecesi için hiçbir fedakârlıktan kaçmayacağını anlata anlata bitiremedi. Ancak, Almira Otel'in ambiansını görünce, türküye değil, daha çok Koru ve ekibinin düzenlediği fasıla uygun olduğu kanaatine vardım. Bir yanda muhteşem deniz manzarası, diğer yanda görkemli mimarisiyle Sultanahmet Camisi'ni görünce, "Bu mekân bize uymaz. Bizimki biraz daha içe dönük, mütevazi, türküleri daha rahat bağıra çağıra icra edebileceğimiz, halayımızı kimselere göstermeden çekebileceğimiz bir ortam olmalı. Buranın ruh hali çok mistik, bizim fasılcılar burada acayip girerler havaya" diye düşündüm. O nedenle Almira'yı fasılcı arkadaşlara havale etmenin çok daha doğru bir tercih olduğu kanaatine vardım.
(Bu arada, "Mihriban türküsü demek, ben demek" diyen Murat İde'yi, "Sonuna kadar arkandayız" mesajı yollayan Nuh Gönültaş'ı, "Aranızda Kürtçe söyleyebilecek yok. Ben varım" diyerek bize büyük jest yapan Müjgan Halis'i ve "Trakya havaları" denilince akla ilk gelen isim olan üstat Yalçın Bayer'i de listemize ekledik. Ayrıca, gecemize sponsor olmak için arayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a, CHP'li Gürsel Tekin'e, MHP'li Lütfü Türkkan'a çok teşekkürler. Ancak, belediyelerin fasıla sponsor oluşunu eleştiren biz türkücülere siyasileri sponsor almak yakışık almaz. Biz en iyisi, "Pamuk eller cebe" deyip, kendi başımızın çaresine bakalım. Affedin...)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA