Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Tekzip

Yusuf Yazıcıoğlu
(Sabah Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü)
Sayın Yazıcıoğlu,
Sabah Gazetesi'nin 11/03/2009 günlü nüshasında Sevilay Yükselir tarafından kaleme alınan "Ergenekon savcıları gergin" başlıklı yazının incelenmesi sonucunda;
Basın özgürlüğü, adil yargılama ve yargının bağımsızlığı ilkeleriyle bağdaşmayacak bakış açısı ile kaleme alınan, yeterince araştırma yapılmadan, gerçeğe aykırı ve kamuoyunda yanlış şekilde yönlendirilmeye sebebiyet veren ifade ve değerlendirmelere yer verildiği anlaşılmıştır.
Kamuoyunun doğru bilgilendirilebilmesi için aşağıdaki düzeltmelerin yapılması gerekmiştir.
Birinci olarak; Adalet Bakanlığı'nda tetkik hâkimi olarak görevlendirildiğim yer yazınızda ifade olunduğu gibi Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü olmayıp, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'dür. Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde 1999 sonlarında görevlendirilip bir yıl kadar çalıştıktan sonra, ihtiyaç nedeniyle Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nde çalışmaya başladım.
İkinci olarak; Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki görevimden kendi isteğim üzerine, tayinle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandım.
Üçüncü olarak; "terör ve organize suçlara" ilişkin yürütülen soruşturmalar bağlamında, birinci sınıf Cumhuriyet Savcısı olarak yürüttüğüm ve yürütmekte olduğum gerek soruşturmalar, gerekse almış olduğum eğitim nedeniyle hem mesleki hem de akademik yeterli deneyim ve bilgiye sahibim.
Sonuncu olarak; CMK'nın 250. Maddesi ile Görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde görev yapan Cumhuriyet savcıları arasında bir kriz bulunmamakta, görevlerimiz kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli tüm destek verilmektedir.
Gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaşmayan bahsi geçen yazınızın hazırlanışındaki yaklaşımı, basın özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü ilkelerini içselleştirip gazetecilik görevinizi ifa ederken ne ölçüde saygı gösterdiğinizin değerlendirmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14. maddesi uyarınca gereğini ve yasal haklarımı saklı tuttuğum konusunda bilgi edinmenizi rica ederim. 10/04/2009
Kasım İLİMOĞLU

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA