Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Malatya Valisi neden gitti?

Çok değil. Kısa bir süre önce, "Mustafa Sandal ve Ahmet Kaya hangi reklam için bir araya geldi?" başlığı ile bir yazı kaleme almış ve yılın valisi seçilen Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü anlata anlata bitirememiştim. Daşöz'ün, oturduğu koltuğun hakkını nasıl verdiğini sizlerle paylaşmıştım...
El etek öpmeden, yalakalık yapmadan sadece işine fokuslanan Daşöz'ün yetişmekte olan kamu yöneticilerine muhteşem bir model olduğunu da eklemiştim...
Nazar ettim herhalde...
Vali Daşöz'ü Malatya'dan koparmışlar...
Tam 3.5 yıldır görev yaptığı Malatyalıların gönlüne taht kuran Daşöz'ün son kararname ile görev yeri değiştirilmiş ve Amasya Valiliği'ne atanmış.
Peki, tam, "Her şey yoluna girdi, kent aradığı yöneticiyi buldu, işler tıkır tıkır yolunda gidiyor" derken, neden Vali Daşöz görevden alındı?
Kimine göre miadını tamamladı ama kimine göre de canlarının sıkılmaması gereken birilerinin canını sıktı. Yani bizimkilerin anlatımıyla, "Onların otobüsüne binip, muavinlik yapmadı!" Kentte bu konuda ileri geri bir yığın spekülasyon yapılıyor. Anlayacağınız kentlinin canı sıkkın. Bir o kadar da kırgın!
Her neyse...
Sonuçta Malatya büyük bir avantaj kaybetti.
Olan Malatya'ya oldu...
Umudum yeni atanan valinin de Daşöz'ün yolundan gitmesi. Onun başlattıklarını yarım bırakmaması ve bilakis inadına devam ettirmesi. Eğitimden sağlığa, kayısının tanıtımı ile ilgili yaptığı son hamlelere kadar her projesi takdir edilen Daşöz'e Malatyalılar adına teşekkür ediyoruz ve Amasyalılara müjdemizi veriyoruz:
"Gözünüz aydın olsun. Çünkü, çok farklı ve çalışkan bir valiniz oldu!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA