Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Terzi Fikri'yi okudunuz mu?

Ürgüp'ün CHP'li eski belediye başkanı Bekir Ödemiş, çok başarılı bulduğum bir şahsiyettir. Üzüldüm çünkü aktif siyaseti bıraktı. Oysa ben onu çok başka noktalarda görmek isterdim şahsen. Mesela bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak. Veya mecliste Nevşehir vekili olarak. Yazık oldu yani. Neyse... Zaman zaman konuşuruz telefonda Bekir Bey'le. İyi bir SABAH okurudur. Kâh eleştirir, kâh tebrik eder bendenizi. Zaman zaman da fikir verir haber konularında. Birkaç ay evvel yine bir sohbetimizde tavsiyede bulunmuştu:
"Kalk git Fatsa'ya. Benim en deli zamanlarımın fenomeni olan devrimci-demokrat Terzi Fikri'nin öyküsünü araştır. Kenan Evren'in ona ne çileler çektirdiğini yaz. Karısıyla konuş. Oğluyla... Ve hatta Fatsalılarla. Nasıl bir adamdı. Kişiliği ve duruşuyla biz gençlere inanılmaz bir model olmuştu."
Gidemedim Fatsa'ya ama hep aklımın bir köşesindeydi.
Önceki gün baktım ki bizim haber merkezinden Erhan Öztürk benden evvel davranmış ve şahane bir Terzi Fikri öyküsü çıkartmış.
Bayıldım. Ancak doyamadım. Keşke usta bir senarist çıksa da şu sıradan bir terzi olan, ancak 80'li yıllarda ülkede fırtınalar estiren komünist Fikri'nin öyküsünü beyazperdeye aktarsa. Ne güzel olur değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA