Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

CHP'li TRT'de ça-lı-şa-maazzz!

Muhalefet TRT'ye yüklenip, "Yandaşlar dolduruldu!" diye eleştiri getirince Bülent Arınç da, haklı olarak ''CHP'li Mengü'nün kızı da TRT'de çalıştı'' sözleriyle kendisine bağlı olan kurumu savunmaya geçmiş.
Ne yazık ki Mengü de, ''Kızımın TRT kadrosunda olduğunu ispat edin, milletvekilliğinden istifa edeceğim'' diyerek son derece gereksiz bir çıkış yapmış!
Çünkü Mengü'nün kızı Nevşin, TRT'nin kadrolu elemanı olarak görev yapmadı ama dolaylı yollardan nasiplendi.
Hatırlarsanız geçmişte benim de epeyce kafayı taktığım ve bu sütunlarda da birkaç kez dile getirdiğim bir One Ajans vardı. Hani şu Ahmet Hakan'ın kardeşi Abdullah Coşkun' un gizli ortağı olduğu, TRT'ye dışarıdan iş yapan ajans.
İşte Nevşin o ajans bünyesinde görev aldı. Tahran büro şefi olarak.
CHP'li Atilla Kart ajans hakkında, TBMM'ye önerge verene kadar da sorun yoktu aslında. Sanırım o önergeden sonra ajans ile bağını kopartmak zorunda kalmış Nevşin. Çünkü baba Mengü başta Atilla Kart olmak üzere birçok CHP'liden, "Biz o ajans hakkında önerge veriyoruz. Sen kızının o ajansın bünyesinde çalışmasına nasıl izin veriyorsun?" mealinde fırça üstüne fırça yemiş. Partililerinin karşısında zor duruma düşünce de kızından bir fedakârlık yapmasını istemiş. "Ben sana iş bulurum! Yeter ki bırak bu ajansı" demiş. Kızcağız da ajans yöneticilerinin "kal" yönündeki bütün ısrarlarına karşın çok sevdiği Tahran temsilciliğini bırakmış.
Şimdi... Gelelim zurnanın 'zırt' dediği yere.
Kendisiyle görülmekte olan bir davam olmasına karşın kalben söylüyorum ki partilileri Nevşin konusunda çok büyük haksızlık yapmışlar Şahin Mengü'ye! Hani kız iş bilmez, beceriksiz, bitik bir tip olsa, "Hale bak ya! Babasının adını kullanmış da güzel yere kapak atmış" diyeceğim.
Ama değil.
Habertürk'te çalıştığı dönemlerden bilirim. Gayet aklı başında, cv'si sağlam genç bir arkadaşımızdır Nevşin.
Ayıp etmişleri yani!
Hem sonra ne saçma sapan bir politik anlayış bu. Ne yani genç bir insanın anası ya da babası muhalif kanatta siyaset yapıyor diye, o genç insan devlet ya da dolaylı bağlantısı olan kurumlarda görev alamayacak mı?
Diyelim ki şimdi x CHP'li vekilin oğlu pilot eğitimini başarıyla tamamlamış ve Türkiye'nin milli havayolunda uçmak istiyor. Ona da, "Aaa olmaz! Sen CHP'linin evladısın. Orada uçamazsın?" falan mı diyecekler?
Yapmayın ya Sayın CHP'liler! Lütfen yapmayın! Sizden rica ediyorum, "İlla ki muhalefet yapacağım!" diye böyle ipe sapa gelmez, abidik gubidik meselelere takılıp kalmayın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA