Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

18 yaş altına alkol satışı nasıl önlenecek?

Maçka Küçükçiftlik Park'ta 6 Ekim gecesi yaşanan rezaleti yazınca rezaletin boyutlarının sandığımdan da kötü olduğunu gelen e posta ve telefonlardan öğrendim.
O gece 15 yaşındaki kızı orada olan bir anne diyor ki; "Diğerlerine ayak uydurmamış bizimkisi ama çok üzülmüş akranlarının haline.
Gerçekten de tam bir rezalet yaşanmış.
Yazdığın gibi hemen hemen bütün gençler alkol almış ve aldıkları alkolün etkisiyle de korkunç görüntüler yaşanmasına sebep olmuşlar!"
Bir başka anne de diyor ki; "Kurulan standların üzerine bardak bardak dizmişler tekilaları. Kimlik mimlik sormadan da önüne gelene tanesi 5 liradan satmışlar.
Allah'tan çok fazla parası yoktu yanında bizim oğlanın da 2 kadehle kalmış. 2 kadehle bile durumu çok feciydi ama.
Fazlası olsa sonuç ne olurdu bilemiyorum!"
Bir diğeri ise; "Sadece ben değil benim gibi konser çıkışı çocuğunu almaya giden tüm anne babalar manzara karşısında şoka girdi. Alkolün etkisiyle yerlerde sürünen o bir lokma çocukların hali tam bir skandaldı. O anda tepkimizi gösterdik, 'Bu ne hal?' diye ama etrafta bize cevap verecek bir yetkili olmadığından verdiğimiz tepkiyle kaldık sadece. Rezaleti sizin gündeme getirmeniz çok iyi oldu. Umarız yazdıklarınız yetkililerin dikkatini çeker de hiç değilse bundan sonrası için gereken önlemi alırlar!" Alacaklarına inancım tam.
Zira yazım üzerine arayan hem İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, hem de Küçükçiftlik Parkı'nın bulunduğu bölgenin İlçe Emniyet Müdürü Hacı Mehmet Aslancan bana söz verdiler bu konuda.
Aslancan diyor ki; "Küçükçiftlik'te içki satışı ruhsatı var ama 18 yaşın altına içki satamazlar.
Satmışlarsa eğer suç işlemişler.
Eğer bu suç ispat olunursa biz de işletmecilere gereken yaptırımı uygularız!" Kamera görüntülerine bile baksalar suçun işlenip işlenmediğini pekala anlarlar ama ben yine de o gecenin sonunda 15 yaşındaki oğlunu bir taksi şoföründen sarhoş bir vaziyette teslim alan aileyle iletişime geçmelerini sağladım. İsterlerse eğer başka ailelerle de bulabiliriz kendilerine ancak sanırım buna gerek yok. Çünkü dün görüştüğüm Küçükçiftlik Parkı'nın işletmecisi Parkav şirketinin sorumlusu Naz Kavran suç işlediklerini zaten kabul ediyor.
Kıvırmadan, 'kem küm' filan etmeden 6 Ekim günü yaşanan rezaletin bir numaralı sorumlusu olduklarını itiraf edip diyor ki; "O gece yiyecek, içecek organizasyonunu biz yapmadık ama yine de işletmeci biz olduğumuz için sorumluluğu üzerime alıyorum. Kesinlikle haklısınız yazdıklarınızda.
18 yaşın altına içki satışına müsaade edilmemeliydi!"
Naz Hanım böyle söyleyince sordum tabii; "Niye satıldı o zaman?" diye. Diyor ki; "Tamamen standlardaki satış elemanlarının işgüzarlığının bir sonucu bu. İnanın çok üzgünüm.
Çünkü ben parayı bir lokma çocuklara satılan içkiden değil, dünyanın en önemli müzik gruplarını Türkiye'ye, dedemden miras aldığım Küçükçiftlik Parkı'na getirerek kazanmak istiyorum" diyor. Çok samimi buldum Naz Hanım'ı. Gerçekten de üzülmüş böyle bir olayla gündeme gelmiş olmaktan. Epeyce sohbet ettik.
Tüm ebeveynlere iletmem üzere de şu sözü verdi;"Lütfen müsterih olsunlar.
Çünkü bundan böyle Küçükçiftlik Parkı'nda böyle bir olay yaşanmayacak.
Bir kere metrelerce kuyruk olacak olsa da girişte kesinlikle kimlik kontrolü yapılacak. 16 yaşın altındakiler ebeveynsiz konser alanına alınmayacak, 18 yaş altı tüm müşterilerin biletlerinin üzerine de kocaman bir mühür vurulacak ve kişi içki almak istediğinde de muhakkak biletini ibraz etme zorunluluğu getirilecek.
Ve en önemlisi de satış elemanları bu kurallara riayet etmeleri konusunda sıkı sıkı tembih edilecek!"
Naz Hanım'ın verdiği sözü tutacağına inancımla şimdilik noktalıyorum bu meseleyi ama sadece Küçükçiftlik'te değil, diğer tüm konser alanlarında da 18 yaş altına alkollü satışın yapılıp yapılmadığını, yasaların uygulanıp uygulanmadığını görmek için takipte olacağımı da belirtmek istiyorum.Çünkü anladığım kadarıyla yasağı takan falan yok. Durum lay lay lom vaziyette seyrediyor. 18 yaş altı ergenler istedikleri halde çok rahat alkolle haşır neşir olabiliyorlar.
Böyle bişi Amerika'da olsa yasağı delenleri çarmıha gererler. Biz ise her şeyde olduğu gibi kim kime, dum duma hali hakim. Yazık. Gerçekten yazık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA