Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Barış gelmezse CHP halka ne diyecek?

Bir önceki yazımda seçmenin %50'sinin bilfiil, %20'sinin ise pasif pozisyonda kalmayı tercih ederek sürece destek verdiğini, CHP'yi süreç başarıyla sonuçlanırsa nasıl bir son beklediğini yazmıştım. Bugün de başarısızlıkla sonuçlanırsa neyin beklediğini yazmak istiyorum.
Bilerek mi bilmeyerek mi kullandı o ifadeleri bilmiyorum ama aslında son grup toplantısında CHP'nin neyle karşılaşacağını şu sözlerle çok güzel açıkladı Sayın Kılıçdaroğlu: "Başbakanın CHP'nin de sürece destek vermesini istemesinin tek nedeni var. Baskı yapıyor bize! Neden? Çünkü süreç başarısızlıkla sonuçlanırsa bizi sorumlu gösterecek! Kamuoyuna, 'Bakın biz elimizden geleni yaptık ama CHP destek vermediğinden süreç başarıya ulaşamadı!' diyecek!"
Bilmiyorum Erdoğan'ın hakiki niyetini. Gerçekten de Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi de olabilir. Ama öyleyse bile bu çok normal. Çünkü ben de olsaydım aynı şeyi yapardım! Ben de 10 adım sonrasını hesaba katıp, vakti geldiğinde lazım olacak o politik manevrayı yapabilmek için böyle bir yol izlerdim. Öyle ya! Sonuçta sürecin başarısızlıkla sonuçlanma ihtimali de var!
O zaman niye yapmayayım böyle bir hesap! Niye bir B planım olmasın hazırda bekleteceğim! Kaldı ki aklı başında, işini bilen bir siyasi için yapmak değil, yapmamak hatalı olur böyle bir hesabı!
Düşünün... "Artık analar ağlamasın diye baldıran zehri içmeye bile hazırım" deyip ant içeceğim. Oğlunu teröre kurban vermiş bir babanın gözlerinin içine baka baka "Siyasi kariyerimin biteceğini bilsem bile bu yoldan dönemeyeceğim!" diyeceğim. Beni nasıl bir sonun beklediğini bilmeden bütün riskleri göze alıp atlayacağım ateşin üzerine ama bütün bunlara rağmen sonuç başarısız olacak!
Ne yapacağım peki ben ondan sonra? Dönüp millete "Pardon! Başaramadık kusura bakmayın!" mı diyeceğim?
Tabii ki soracağım hesabını! Tabii ki ben barış için kendimi paralarken kim ya da kimler o barışa köstek olmuşsa şikâyet edeceğim halka! Tabii ki kan durduğunda yazacak bir şeyi kalmayacak olduğundan ağzı kokmaya başlayanları anımsatacağım millete! Tabii ki meydanlarda, "bu kanı durdurursanız asarız, keseriz, vururuz, öldürürüz" nidaları atanları afişe edeceğim! Tabii ki diyeceğim "İşte bunlar yüzünden gelmedi barış! Bu vampirler, kardeş kavgasından nemalanan bu insanlar yüzünden!"
İnşallah böyle bir tabloyla karşı karşıya kalmayız. Gerçekten ağzımdan yel alsın ama nihayetinde böyle bir sonuç da olasılıklardan biri. Merak ediyorum işte o zaman CHP ne diyecek sürece destek vermesini isteyen % 70'lik tabanına?
Yeniden o silahlar konuşmaya, gençlerimiz yeniden ölmeye, şehitlerimizin al bayraklara sarılı tabuttaki resimleri yeniden manşetlerden görülmeye, analarımızın yüreği yeniden yanmaya başladığında ne anlatacak CHP? Bu kanın durmasını isteyen anama, babama, kardeşlerime, o partiye yıllardır oy veren barış isteyen bütün gerçek demokratlara ne söyleyecek?
"Hah! Dediğimiz buydu işte! Buyurun bakın beceremediler! Ellerine yüzlerine bulaştırdılar! Zaten biz bunu bildiğimiz için destek vermedik! Bundan dolayı sürekli köstek olduk! Gördünüz işte ne kadar haklı çıktık işte" mi?
Hakikaten bunu mu diyecek ya?
DİPNOT: Çoğunuz duymamışsınızdır. Ben de başıma gelince öğrendim. Tükürük bezlerim taş dolmuş. Sürekli bir kabakulak durumuyla aylarca gezdim. Sonunda ameliyatı kabul edip yaklaşık 2 ay önce operasyonla o taşları aldırdım. Ancak olmadı! Taşlar gitti güya ama sürekli kabakulak hali sürdü. Sıkıntısı çok büyüktü, onun için son çözüm olarak tükürük bezini aldırmaya karar verdim. Ameliyat bugün. Şaka maka biraz tırsıyorum:)) Barışı size, kendimi de Allah'a emanet ediyorum. En kısa zamanda görüşmek ümidiyle hoşça kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA