Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Türkiye siyaseti nasıl dizayn ediliyor?

Ucu 7 Şubat 2012 darbesine kadar dayanan olayların asıl hedefinin "Türkiye siyasetini şekillendirmek ve 40 senedir süren kardeş kavgasını sonlandırmak için başlatılan çözüm sürecini baltalamak" olduğunu anlatmaya çalışmaktan dilimde tüy bitti artık! Değerli okurlarım... Emin olun amacım ne yolsuzluk yaptığı iddia edilen birilerini kollamak, ne de olayları çarpıtıp yaranma çabasıyla hükümeti aklamaya çalışmak! Benim tek bir amacım var; o da sizlere doğruları aktarmak.
Lütfen uyanın artık! Türkiye siyaseti ipleri dış mihrakların elinde olan içerden birilerince şekillendirilmeye çalışılıyor. Yazılan senaryonun derinliğini görmeniz için çok gerilere gitmeniz gerekiyor. Şimdi dikkatinize, bir buçuk yıl evvel kaleme aldığım eski bir yazımı sunmak istiyorum. Tarihi 31 Ağustos 2012... Ricam yazıyı okuduktan sonra gelinen noktaya kadar yaşananları muhakeme etmeniz ve sonra Türkiye'nin siyasetinin nasıl ve kimlerce şekillendirilmeye çalışıldığını anlamak için de beni takip etmeniz!

CHP'nin sinsi İstanbul planı acaba doğru mu?

Dün epeydir görüşmediğim CHP'li haber kaynağımla bir aradaydık. Çantası dolu gelmiş görüşmeye. Sağ olsun... Varolsun... "Partide neler oluyor? Bu aralar kim kiminle dans ediyor?" türünden bir yığın kulisi koyduktan sonra önüme şöyle bir analiz yaptı:
"Kılıçdaroğlu'nun durumu malum. Gidişi gidiş değil! Parti tabanı da, tavanı da kendisinden çok rahatsız. Ama buna rağmen kimse sesini yükseltmiyor. Daha doğrusu yükseltmek istemiyor. Herkes -ki buna Baykal ve Sav da dahil- Kemal Bey'in vereceği ilk sınavı bekliyor!"
Ben de biliyorum ki o sınav eğer mecliste bir konsensüs sağlanırsa önümüzdeki yıl ekimde yapılacak yerel seçimler (o günlerde erken olacağı konuşuluyordu). Eylülü saymazsak son derece kritik olan bu seçime 1 yıl kaldı. Anlayacağınız Kılıçdaroğlu ya 1 yıl daha oturur o koltukta ya da bir daha oturamayacak şekilde gider! Sanırım kendisi de bunun farkında. Zira CHP'li dostum Kemal Bey'in tüm adaylıklarla tek tek ilgileneceğini sık sık çevresine vurguladığını söylüyor.
Diyor ki; "İstanbul'u alırsa kendi iktidarını uzun yıllar garantileyeceğini çok iyi biliyor genel başkan. İstanbul bu garantinin en büyük parçası. Bomba gibi bir planı var. Biliyorsun. Başını Erdoğan Toprak, Aydın Ayaydın ve Zafer Mutlu üçlüsünün çektiği ve aralarında Aydın Doğan gibi isimlerin de bulunduğu ekibin tek hedefi Mustafa Sarıgül'ü CHP'den İstanbul'a aday göstermek. Son zamanlarda vazgeçmiş görüntüsü veriyorlar bu hedeflerinden ama yalan! Aksine kafaya koydukları planı hayata geçirmek için tıkır tıkır çalışıyorlar üzerinde!"
Şaşırmadım. Çünkü adlarını "Sarıgül Dostları" koyduğum bu ekibin Kılıçdaroğlu'na sürekli Mustafa Sarıgül'ü kurtuluş adresi olarak gösterdiğini bilmeyen yok. Kaynağıma göre Kılıçdaroğlu'na kalsa hemen bugün açarmış aslında partinin kapısını Sarıgül'e. Ama "Sarıgül Dostları" izin vermiyormuş buna. Çünkü yıpransın istemiyorlarmış son kozları. Öyle ya! Seveni var, sevmeyeni var adamın. Bugün gelse partiye, hakkında doğru ya da yanlış 40 bin laf çevrilir. Hem içerden, hem de dışarıdan. Eee hakikaten ne gerek var buna?
Sonuçta konu İstanbul! Herkesin gözbebeği dev metropol. Adımını attığı anda yeri gümbür gümbür sallayan fil! Kim binerse üzerine malı götürür. Çünkü "İstanbul" demek, Türkiye'nin yarısından fazlasına sahip olmak demektir.
İşte tam bunları düşünürken nedense aklıma birden son zamanlarda İstanbul'a bir göz koyanın da kendisi olduğunu açık açık deklare eden Gürsel Tekin geldi.
"Peki ya..." der demez anladı lafı nereye getireceğimi haber kuşum. Kulis erbabım.
"Biliyorum. 'O da farkında mı bu büyük oyunun?' diye soracaksın. Farkında değil tabii. O harbi harbi İstanbul için çalışıyor. Kemal Bey; 'Çalış bakalım. Anketler sonunda seni işaret ederse neden olmasın?' demiş, gazı vermiş adama ama tabii hikâye... Çünkü Kılıçdaroğlu malum ekibin telkinleri sayesinde İstanbul için Sarıgül'ü koymuş zaten kafaya! Çaktırmıyor bunu, o başka. Fatih Sultan Mehmet'in taktiğini uyguluyor. O da öyle yapmış ya vakti zamanında. Bir yandan Bizanslılara 'şehrinizde gözüm yok' mesajları vermiş ama bir yandan da İstanbul'u teslim almak için gizli gizli top üstüne top döktürmüş! Kemal Bey de Sarıgül'le görüşmüyor. Konuşmuyor ama el altından topu döktürüyor!"
Kaynağımın anlattıklarını yazmadan evvel saatlerce düşündüm. Hatta "doğru mudur, değil midir acaba?" deyip güvendiğim bir iki kişiye daha sordum. Aralarından birinin analizi hayli ilginç geldi bana. Aynen paylaşıyorum ve yorumunu da size bırakıyorum.
"Valla. Kemal Bey'in böyle bir planı var mı yok mu bilemiyorum. Ama neden olmasın? Sarıgül İstanbul'u almak için büyük şans. Adamın ismi var. Tecrübesi var. Parası var. Alevi'den, Sünni'den, Kürt'ten, Türk'ten, Ermeni'den, Musevi'den, medyadan, iş dünyasından ve hatta hatta Gülen Cemaati'nden bile garantili desteği var. Akıllı bir lider zaten Sarıgül'ü göz ardı etmez. Ben de olsam onu aday gösterirdim. Son dakika ortaya çıkana laf edilse bile kamuoyu nezdinde bir inandırıcılığı olmayacağı için gelinlik kız gibi saklardım bir köşede!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA