MALZEMELER
300 gram ince siyah bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı pul biber
Tuz, kimyon, karabiber, köfte baharatı
1 adet soğan,
8 diş sarımsak,
2 adet domates
Yarım kg çiğ köftelik kıyma
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Bir demet maydanoz,
8 adet taze soğan
YAPILIŞI
Bulguru geniş ve derin bir kaba alıp üzerine salça, tuz ve tüm baharatları ekleyerek yoğurun. Soğan ve sarımsakları çok ince kıyıp bulgura ilave edin. Rendelenmiş domatesleri de ekleyip yoğurmayı sürdürün. Kıymayı 3'e bölüp 15 dakikalık aralarla köfte harcına yoğurdukça ekleyin. Sıvı yağ, ince kıyılmış taze soğan ve maydanozları karışıma ilave edin. Harçtan kopardığınız parçalara elinizle şekil verip, yeşillik eşliğinde servis yapın.