Balkabağı çorbası tarifi-Balkabağı çorbası nasıl yapılır?

Hem tatlılarda hem tuzlularda kullanılabilen kışın mucize sebzesi balkabağı ile çorba

Balkabağı çorbası tarifi-Balkabağı çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:

500 gr balkabağı (2 dilim bal kabağı)
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
Bir çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç bal kabağı çekirdek içi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
4-5 yaprak taze adaçayı
1 çay bardağı krema



Yapılışı:

Balkabağını, soğanı, patatesi, havucu ve sarımsağı soyup küpler halinde doğrayın.

Tencerenin içerisine zeytinyağını ekleyin ve sebzeleri 3-4 dakika soteleyin (karamelize edin daha lezzetli hale gelebilmesi için)

Sebzelerin üzerine su ekleyin ve yaklaşık 30 dakika pişirin (bal kabakları yumuşayana kadar)

Tuz, zerdeçal ve karabiber ekleyin el blendırı ile püre haline getirin.

Kremayı ekleyin.

Küçük bir tavada tereyağını, ada çayı yapraklarını, bal kabağı çekirdek içlerini soteleyin, pul biber ekleyin servis esnasında tabakların üzerine birer yemek kaşığı dökün.

BİZE ULAŞIN