Ebegümeci çorbası için malzemeler:
5 yemek kaşığı kurutulup ufalanmış ebegümeci (dolu dolu)
½ çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 litre su
Tuz, karabiber, pul biber
Ebegümeci Çorbası Tarifi:
Tereyağını tencerede eritiyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanları ardından küçük küçük kestiğimiz sarımsakları tereyağında kavuruyoruz.
Domates salçası ve unu ilave edip kavuruyoruz.
1 litre soğuk suyu döküp sürekli karıştırıyoruz.
Su kaynadığında 5 yemek kaşığı ebegümeci ve ½ çay bardağı pilavlık bulguru ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Tuz, karabiber ve pul biberi (acı sevmeyenler eklemeyebilir) serptikten sonra bir-iki kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte 10 dakika pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun…