Etli topalak çorbası nasıl yapılır? - etli topalak çorbası tarifi

Etli topalak çorbası tarifini sizler için hazırladık.

Etli topalak çorbası nasıl yapılır? - etli topalak çorbası tarifi

Etli Topalakli Corba Malzemeleri:

CORBASI ICIN

koyun eti

1-2 kasik un

2-3 yemek kasigi yogurt

yarim limonun suyu

Bulgur köftesi için:

yarim su bardagi ince bulgur

1bucuk yemek kasigi un

1 yumurtanin sarisi

2 dis sarimsak

karabiber

biraz nane

Sosu için:

1-2 dis sarimsak

biraz sirke

YAGI

biraz tereyagi

kirmizi biber

biraz haslanmis nohut

Etli Topalakli Corba Yapılışı

Hazırlanışı:

etler bol suyun icinde düdüklütencerede haslamaya koyun,

bu arada ince bulguru bir kasenin icine koy bulgurun üstüne bir parmak cikacak kadar kaynar su dök ve

kasenin agzini kapat.

bulgurlar suyunu cekip sisene kadar sonra tuzunu baharatini

sarimsagini ekle karistir az soguduktan sonra un ve yumurtasini ekle elinle yogur

sonra ufak ufak topalaklar yap kenara koy.

sonra temiz bir tencerenin icine pisirdigimiz et suyunu süzgecten süzerek temiz tencereye bosaltin , kaynayan et suyun icine topalaklari at bir iki dakika pisin bu arada pisen etleri elinle kaynayan suyun icine ufak parcalar halinde at sonra biraz haslanmis nohut ekle corbanin icine hepsi bir iki tasim kaynasin.

sonra 2-3 kasik yogurt 1-2 kasik un ve limon suyunu biraz soguk suyla iyicene karistir sonra

kaynayan corbanin icine ilave et ve karistir ki kesilmesin, sonra tuz ve karabiber ekle ve bir iki tasim daha

kaynasin ve cobramiz tamamdir.

pismis olan corbayi kaseye koy icine sarimsakli sirkeden yarim cay kasigi dök

ve kasenin üstünede tereyagli kirmizi biber dök.

Afiyet olsun...

BİZE ULAŞIN