Malzemeler
1 tane kerevizin yaprağı
1 tane kuru soğan
varsa yeşil biber veya kapya kırmızı biber
sıvı yağ
tuz
Terbiyesi için
4 yemek kaşığı un
1 kase yoğurt
Yapılışı
Kerevizin yapraklarını yıkıyoruz. Sonra salata yapar gibi doğruyoruz. Tencereye 3 çorba kaşığı kadar yağ koyup soğanı, biberi de yemeklik doğrayıp öldürüyoruz. Kerevizi atıp onu da kavuruyoruz. Üstüne bir paket et bulyon atıp 1, 5 litre kaynar suyu ve tuzunu ekleyip karıştıralım. El blendırından geçirelim.
Yoğurdu unu ve limonun suyunu çırpıp yavaş yavaş çorbaya ekleyelim 1 dk fokurdatıp kapatalım ocağımızı. Afiyet olsun.