Kremalı yer elması çorbası nasıl yapılır? - kremalı yer elması tarifi

Sofralarınızda görmek isteyeceğiniz güzel bir tarif: kremalı yer elması çorbası

Kremalı yer elması çorbası nasıl yapılır? - kremalı yer elması tarifi

Malzemeler:

1 paket yerelması (toplam yaklaşık 750gr)

1 yemek kasigi tereyagi

3 su bardağı sıcak su

yarim çay kaşığı köri

1 su bardagi krema yerine 1 su bardagindan uc parmak eksik soguk sutun uzerini ayrica eritilmis tereyagiyla tamamlayip karistirin.

Bir tutam muskat

Deniz tuzu

Karabiber

Bir tutam maydanoz

Üzeri için arzuya gore küp kesilmiş tost ekmekleri

Hazırlanması:

Yer elmalarının kabuklarını soyup temizleyin. Kararmamaları için soyduklarınızı su dolu bir kabın içerisine atın. Hepsi temizlendikten sonra tekrar yıkayıp iri olanlarını birkaç parçaya kesin.

1 yemek kasigi tereyağından az bir miktar ayırarak kalanını tencerede eritin, yerelmalarını ekleyin. Üstlerine köriyi serpip birkaç dakika karıştırarak soteleyin.

Sıcak suyu tencereye ekleyin, kaynamasını bekledikten sonra altını kısarak yaklaşık 20 dk pişirin.

Yerelmaları iyice püre yapılacak kıvama geldiğinde blenderdan geçirin. Kremayı, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıvamına göre su ilave edebilirsiniz.

Isterseniz ayırdığınız tereyağıyla küp ekmekleri kıtırlaştırın. Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üstlerine maydanoz ve kıtır ekmek, dilerseniz biraz daha muskat serperek servis yapın.

Afiyet olsun...

BİZE ULAŞIN