Tarhana çorbası nasıl yapılır?

Tarhana çorbası kültürümüzde çok önemli yeri olan, mutfaklarımızda şifa niyetine tüketilen bir çorba çeşididir. Tarhana çorbası nasıl yapılır? Tarhana çorbası kültürümüzde çok önemli yeri olan, mutfaklarımızda şifa niyetine tüketilen bir çorba çeşididir. Tarhana çorbasının kökeni Orta Asya ve Balkanlar'a dayanır.

Tarhana çorbası, kültürümüzde hasta çorbası olarak da nitelendirilir. Tarhana, Anadolu'da özel olarak toplanıp emek harcanarak yapılan bir gıdadır.

Tarhana çorbası, kültürümüzde hasta çorbası olarak da nitelendirilir. Tarhana, Anadolu'da özel olarak toplanıp emek harcanarak yapılan bir gıdadır. Tarhana çorbası konusunda tereyağ kullanımı çorbaya lezzet katacaktır. Nane ve kırmızı biber de yine çorbanın aroma ihtiyacını karşılar.

Tarhana Çorbası malzemeler

3 yemek kaşığı toz Tarhana

1 Çorba Kaşığı Salça

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Çay Kaşığı Nane

Tuz

1 Çay Kaşığı Kırmızı biber

Tarhana Çorbası nasıl yapılır?

1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.

Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.