Bamya, herkesin damak tadına uyması birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen sebzeler arasındadır. Kanserden koruması ve birçok hastalığa şifa niyetinde iyi gelmesinden dolayı doktorlar tarafından önemi sürekli vurgulanan bu besinin çorbası son derece lezzetlidir. Bugün bu yazımızda bamya çorbası tarifi ve bamya çorbası nasıl yapılır sorusunun yanıtını hazırladık. İşte detaylar…
Malzemeler:
100 gram kuru bamya
7 su bardağı su
1 adet limonun suyu
300 gram kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
2 adet kesmeşeker, tuz
Bamya çorbası yapılışı:
Kuru bamyayı 3 su bardağı kaynar suya atın ve 15 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve soğuduktan sonra bamyayı ipten çıkarıp bir kaseye alın. Üzerine limon suyunu dökün. Bir tencerede tereyağını eritin ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
Ayrı bir tencerede 4 su bardağı suda kuşbaşı kuzu etini haşlayın. Eti soğanlı karışıma ekleyin. Eti haşladığınız suyu ve limonlu bamyayı da ekledikten sonra 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...