KEŞKEK ÇORBASI İÇİN MALZEMELER:
- 1 su bardağı aşurelik buğday (dövme)
- Yarım su bardağı kuru fasulye
-Yarım su bardağı nohut
-1 adet kemikli kuzu incik
-1 diş sarımsak, yeteri kadar su
-4 çorba kaşığı tereyağı
-Tuz, karabiber, pul biber
ÜZERİ İÇİN:
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Pul biber, nane
KEŞKEK ÇORBASI YAPILIŞI:
Buğday, kuru fasulye ve nohudu bir gece öncesinden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp sudan geçirin ve tencereye alın. Kuzu incik ve sarımsak ilave edip, üzerine 4 parmak geçecek kadar su ekleyin. Et ve bakliyatlar yumuşayana kadar (gerekirse sıcak su ekleyerek) pişirin. Tereyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Eti kemiğinden ayırıp iri parçalar halinde didikleyin. Bir- iki taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Tereyağını eritip pul biberi yakın. Üzerine gezdirip, nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.