Fırında patatesli tavuk tarifi… Fırında patatesli tavuk nasıl yapılır?

Fırında patatesli tavuk nasıl yapılır? Fırında patatesli tavuk malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli fırında patatesli tavuk tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla fırında patatesli tavuk tarifi Sofra'da


MALZEMELER

  • 1 kg tavuk but
  • 1 kg tavuk kanat
  • 4 patates
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Fırında patatesli tavuk eti Nasıl Yapılır

  • Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda.
  • Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde kesin.
  • Derin bir kapta salça, baharat, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
  • Tavukları ve patatesleri bu sosa ilave edip 2-3 dakika kadar bekletin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Tavukları ve patatesleri tepsiye alıp 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.