Klasik kek tariflerinden sıkıldıysanız sizi sıra dışı bir lezzet bekliyor; bal kabaklı kek. Görüntü itibarıyla havuçlu keki andıran fakat egzotik olarak nitelendirilebilecek bambaşka bir tada sahip olan bal kabaklı kek nasıl yapılır?
Tarçın ve cevizle buluşup ağızda eşsiz bir tat bırakan bal kabağı kekini hazırlamak oldukça basit. Geleneksel bir tatlımız olan bal kabağından nasıl kek yapacağımızı merak mı ediyorsunuz? Buyurun tarife. Önce 3-4 dilim bal kabağını dilimleyin ve yağı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
180 derecede önceden ısıttığınız fırına tepsiyi yerleştirin ve bal kabaklarını yumuşayınca kadar pişirin. Bir dövecekle ezdiğiniz cevizleri şeker, tarçın ve bal kabaklarıyla tencerede buluşturun. Tencere birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Bu harcı soğuduktan sonra kek kalıbının içerisinde kek hamuruyla birleştirin.
Yine 180 dereceye ayarladığınız fırında 40 dakika kadar beklettiğiniz kek kalıbınızı fırından çıkarttıktan sonra bal kabaklı kekiniz yemeye hazır.