Yaz aylarında kışa göre bulgur pilavı daha çok tüketilir. Bulgur pilavı tarifi de oldukça basit ve kolaydır. Yaklaşam mübarek Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesiyle nedeniyle artık domateslerin de güzelleşmesiyle leziz bir domatesli bulgur pilavı yapabilirsiniz. Bulgur pilavı hem çok doyurucu hem de çok hafif bir yemektir. Ayrıca bulgur pilavının az bilinen bir özelliği daha vardır bu da bulgur pilavının yorgunluğu almasıdır.
Domatesli bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Bir su bardağı bulgur
Bir orta boy soğan
2 adet yeşil biber
5 adet taze domates
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle zeytinyağını tencereye alıp biraz kızdırdıktan sonra isteğe göre iri veya küçük doğradığımız soğanlarımızı tencereye atıp kavurmaya başlıyoruz. Soğanlarımız hafifçe kavruluktan sonra yine isteğe göre iri ya da küçük doğradığımız biberlerimizi de soğanlara ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Soğanlarımız pembeleşip pişmeye başladıktan sonra rendelediğimiz domateslerimizi tencereye alıyoruz ve 5 dakika ağzını kapatarak pişmesini bekliyoruz. Son olarak yıkadığımız suyunu süzdürdüğümüz bulgurumuzu tencereye alıp tuz ve karabiber ekledikten sonra üzerine bir su bardağı kaynamış suyu da ekleyip tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve pilavımızı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten pilavımızın altını kapatarak 5-10 dakika kadar pilavımızı dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun...