MALZEMELER:
1 kilo yeşil salamura zeytin veya kokteyl zeytin
4 bardak toz şeker
1 adet portakal
Yarım bardak su
4-5 adet karanfil
Yarım limon
YAPILIŞI:
1. Eğer zeytinleriniz çekirdekleri çıkarılmış dolgu kokteyl zeytin değilse, salamura yeşil zeytinlerin her birinin çekirdeğini çıkarın.
2. Çekirdekleri çıkmış zeytinleri derin bir tencere içerisine alın ve üzerini kaplayacak şekilde su dökerek, kaynamaya bırakın.
3. Bir süre haşlanan zeytinlerin tuzu ve ekşiliği kaybolmuş olacaktır. Haşlanan zeytinleri süzgüye alarak suyunun süzülmesini bekleyin.
4. Bir adet portakalın kabuklarını soyduktan sonra küçük şeritler halinde kesin.
5. Reçel tenceresi içerisine yarım bardak su ve toz şekeri koyduktan sonra, şeker eriyinceye kadar şerbeti orta ateşte sürekli olarak karıştırarak pişirin. Şeker eriyince, içerisine karanfil ve portakal kabuklarını ilave edin.
6. Şerbet hazır kıvama gelince, içerisine zeytinleri ilave edin.
7. Yaklaşık 20-30 dakika kaynayan zeytin reçeli koyu bir kıvama ulaşınca içerisine limon suyunu ilave edin.
8. Limon suyu ile birkaç dakika kaynayan reçeli ocaktan alın ve sıcaklığı ile kavanozun içerisine doldurun.
9. Kavanozun üzerinde yarım parmak boşluk bırakın ve kapağını kapatın.
10. Kavanozu ters çevirerek, reçelinizi 12 saat boyunca bu şekilde bırakın.