MALZEMELER:
8 adet armut
4 bardak toz şeker
1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
1/8 (2-3 adet) çay kaşığı karanfil
YAPILIŞI:
1. Armutların kabuklarını soyun ve çekirdeklerinden ayırın.
2. Armutları kesme tahtası üzerinde küp küp doğrayın. Eğer armut reçelinizin tane tane olması yerine marmelat kıvamında olmasını istiyorsanız, soymuş olduğunuz armutları rendeleyebilirsiniz.
3. Tüm malzemeleri büyük bir tencere içerisine koyun ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
4. Reçeliniz kaynamaya başlayınca, ateşin altını kısın ve ara sıra karıştırarak kaynatmaya devam edin.
5. Reçelinizin koyu bir kıvama gelmesi için yaklaşık 2 buçuk saat boyunca kaynaması yeterli olacaktır.
6. Reçeliniz kaynarken, üzerinde oluşan köpükleri ara sıra kaşık yardımıyla sıyırmayı da ihmal etmeyin.
7. Reçel kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
8. Önceden yıkayıp hazır ettiğiniz yarım litrelik kavanoza reçelinizi kepçeyle doldurun.
9. Reçeli kavanoza doldururken, kavanozun üzerinde yarım parmak boşluk kalmasına dikkat edin.
10. Kavanozun ağız kısmını bezle temizledikten sonra, kapağını güzelce kapatın.
11. Bir tepsi içerisine kaynamış su dökün ve reçel kavanozunu ters bir şekilde bu tepsiye kapatın.
12. 10 dakika kaynamış suda beleyerek kapağı sağlam hale gelen reçel kavanozunuzu soğuması için başka bir yere alın.
Hazırlamış olduğunuz armut reçelini serin, nemsiz ve karanlık bir ortamda saklayınız. Afiyet olsun.