MALZEMELER:
1 çorba kaşığı damla sakızı
Yarım limon
1 bardak su
1 adet yumurtanın beyazı
2 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
1. Reçel tenceresinin içerisine su ve şekeri döktükten sonra kaynayana kadar karıştırın.
2. Toz şeker eridikten sonra içerisine yumurta akını ilave edin ve 10 dakika boyunca kaynamaya bırakın.
3. Ardından bir kepçe yardımı ile yumurta beyazını şerbet içerisinden alın. Şerbet kaynamaya devam etsin.
4. Bu karışımın tam kıvamını alıp almadığını öğrenmek için soğuk su içerisine birkaç damla akıtın. Eğer su içerisinde katılaşma oluyorsa kıvamını almış demektir.
5. Şerbetin içerisine limon suyunu ilave edebilirsiniz.
6. Limon suyunu ekledikten sonra bir taşım daha kaynatın ve ateşi söndürün.
7. Şerbetli karışım ılınıncaya kadar bekletin.
8. Mikser veya çırpma teli ile köpükler oluşana kadar bu şerbetli karışımı güzelce karıştırın. Karıştırırken beyaz köpükler oluşmaya başlayacaktır.
9. Damla sakızını ilave edin ve macun kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin.
10. Bembeyaz macun kıvamındaki damla sakızlı reçelinizi kavanoz içerisine dökebilirsiniz.
Hazırlamış olduğunuz damla sakızlı reçeli serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmenizi öneriyoruz. Buzdolabına koyduğunuz takdirde fazla katılaşabilir. Afiyet olsun.