MALZEMELER:
2 buçuk kilo olgun muz
1 kg toz şeker
Yarım limon suyu
Yarım bardak su
YAPILIŞI:
1. Yarım bardak suyun içerisine limon suyunu sıkın.
2. Muzların kabuklarını soyduktan sonra ince dilimler halinde kesin ve üzerine limonlu suyu gezdirerek harmanlayın. Bu yöntem sayesinde muzların kararmasını önlemiş olursunuz ve reçel içerisinde muz taneleri daha parlak bir renge sahip olur.
3. Reçel tenceresinin içerisine şekeri koyun ve karamel rengini alana kadar iki üç dakika karıştırın.
4. Eriyen ve rengi koyulaşan şekerin içerisine muz dilimlerini ilave edin ve bir fincan da su ekleyin.
5. Kaynayan reçelinizi ara sıra karıştırarak 30 dakika boyunca pişirin.
6. Özellikle son 10 dakika boyunca muz tanelerinin birbirine yapışmasını önlemek için reçeli sürekli karıştırın.
7. Ateşin altını kapattıktan sonra, kaynamış sudan alınan sıcak kavanozların içerisine reçeli dökün.
8. Reçel kavanozunu silip, ağzını kapattıktan sonra kavanozu ters çevirin ve soğuması için bir kenara alın.
Hazırlamış olduğunuz muz reçelini serin, nemsiz ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.