Nane Reçeli Tarifi - Nane Reçeli Nasıl Yapılır?

Nane reçeli serinletici tadı ile bilinen nane reçeli, kahvaltılarda ve tatlı soslarında yaygın olarak kullanılan bir lezzettir.

Nane Reçeli Tarifi - Nane Reçeli Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

1 demet taze nane

Yarım limon

2 su bardağı toz şeker

Bir bardak su

YAPILIŞI:

1. Nane yapraklarını temizledikten sonra bol suda güzelce yıkayın ve süzgüye alarak sularının süzülmesini bekleyin.

2. Naneleri reçel tencerenize alın ve üzerine toz şekerin hepsini dökün.

3. Nane ve toz şekeri harmanladıktan sonra bir gece bekletin.

4. Şekere yatırmış olduğunuz yeşil nane yaprakları ertesi sabah suyunu salmış olacaktır.

5. Reçel tenceresini ocağa alın ve üzerine suyu ilave ederek orta ateşte kaynamasını bekleyin.

6. Kaynamaya başlayan yeşil nane reçelini arada bir karıştırmayı ihmal etmeyin.

7. Reçelin üzerinde biriken köpükleri sıyırın.

8. Reçeliniz koyulaşmaya başlayınca içerisine limon suyunu ilave edin.

9. Nane reçelini limon suyuyla bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.

10. Önceden kaynamış suda bekleten reçel kavanozunu kurulayın ve reçelinizi kavanozun içerisine dökün.

11. Kavanozun ağzını kapattıktan sonra ters çevirerek soğuması için bir kenara alın.

Mutfağınızda hazırlamış olduğunuz nane reçelini serin ve kuru bir ortamda muhafaza edin. Bu reçeli buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

BİZE ULAŞIN