Gül Reçeli Tarifi - Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Bahçenizde açan kokulu güllerden gül reçeli yapabilir ve bu reçeli tatlarınıza aroma katması için kullanabilirsiniz. Gül reçelini deneyen herkes çok beğenecektir. İşte gül reçelini sizler için hazırladık.

Gül Reçeli Tarifi - Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

MALZEMESİ

250 gram gül yaprağı

1 kilo toz şeker

3-4 bardak su

1 adet limon

YAPILIŞI:

1. Taze toplanmış gül yapraklarını güzelce temizledikten sonra, suda bekleterek toz toprağın dibe çökmesini sağlayın. Yaprakları zedelemeden yıkadıktan sonra süzgü içerisine alın ve sularının süzülmesini bekleyin.

2. Temiz gül yapraklarını ikiye ayırın ve iki ayrı kase içerisine koyun.

3. İlk kase içerisindeki gül yapraklarına 1 yemek kaşığı toz şeker veya bir tutum limon tuzu ilave ederek güzelce ovalayın. Bu işlemle birlikte gül yaprakları da suyunu salar ve özü çıkar. Böylelikle gül yapraklarından maya elde etmiş oluruz. Kırmızı gül yaprağından yapılan gül mayası reçele daha güzel renk verir.

4. Reçel tenceresi içerisine su ve toz şekeri döktükten sonra, karıştırarak şerbeti hazır edin.

5. Toz şeker iyice eriyip şerbet koyu bir kıvama geldikten sonra içerisine tüm gül yapraklarını ilave edin. İki kasedeki gül yapraklarını da ekledikten sonra reçelinizi karıştırın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

6. Reçel 15-20 dakika gibi kısa bir süre kaynadıktan sonra koyulaşmaya başlayacaktır. Koyu kıvama ulaşan gül reçelinizin içerisine taze sıkılmış limon suyunu da ilave edebilirsiniz.

7. Bir taşım da limon suyu ile fokurdayan reçeli artık ocaktan indirebilirsiniz.

8. Reçeli sıcaklığı ile cam kavanoz içerisine doldurabilirsiniz. Ardından kavanozu ters çevirin ve bir gece soğuması için bekletin.

Ev yapımı gül reçelinizi nem ve ışık almayan, serin bir ortamda muhafaza etmeye özen gösterin. Afiyet olsun.

BİZE ULAŞIN