Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Bisikletli bakan

Dostum Ayşe Özyılmazel, geçen gün köşesinde Duygu Ulaş'ın otobüs beklerken çekilmiş fotoğrafları üzerine kopartılan yaygarayı eleştirmişti. Ayşe haklı, bu ülkedeki herhangi birinin, toplu taşıma kullanmasının büyütülecek bir yanı yok.

HERKESİN PAYI VAR
Duygu Ulaş, belki düzenli olarak toplu taşıma kullanmaktadır ve günlük rutini içinde görüntülenmiştir.
Ama bu görüntü bu kadar konuşuluyorsa, bunda bırakın toplu taşıma kullanmayı, iki dakika yürümemek için araçlarını neredeyse mekanların içine sokan, olduğu gibi görünmemek için ekstra çaba sarf eden ünlülerimizin; evden işe giderken bile trafiği altüst eden politikacılarımızın da çok payı var.
Merak etme Ayşe, hiç hayal etmeyeceğimiz isimleri üç beş kere metroda görsek, bu tepkiler de normalleşir, kimse de otobüs durağında görüntülendi diye manşet olmaz.
Çocukluğum İsveç'te geçti. Henüz 6-7 yaşlarındaydım. Bir gün Stockholm'de yürürken yaya geçidinde yanımıza bir bisikletli yanaştı.
Babam, "Bak bakalım tanıyor musun?" dedi. Yeşil yanınca adam bisikletiyle hızla uzaklaştı. İsveç'in o dönemki içişleri bakanıydı.
İnsan sokakta bakanla aynı kırmızı ışıkta durdu mu, sosyal hayat ona çok daha normal geliyor.
Suçu sadece normal görmeyenlerde değil, kendini normal göstermeyenlerde de aramak lazım...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA