Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikastın planlamasını Külliye’de yapmışlar

Bilinen fıkradır... Cemaatten bir kişi kiliseye girince, rahibi bir kadınla İsa resminin altında uygunsuz vaziyette yakalamış. "Tuu" diye tükürmüş rahibe ve "Bu ne densizlik" diye bağırmış. Rahip adama şöyle bir bakmış ve "Evladım bu densizlik değil yersizlik" demiş.

Başka yer bulamamışlar
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianameyi okurken, darbeci yaverlerin 15 Temmuz öncesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanıp, kararlar aldıklarını öğreniyorsunuz. Buna göre yaverler darbe teşebbüsünden önce Cumhurbaşkanlığı eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı başkanlığında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatilde gittiği yerin öğrenilmesi için toplanmışlar.

İş dağılımı yapmışlar
Toplantıya, eski Başyaver Albay Yazıcı'nın yanı sıra Deniz Yaver Deliacı, Hava Yaver Binbaşı Erkan Kıvrak, Kara Yaver Mete Semercioğlu katılmış. Jandarma Yaver Binbaşı İsmail Terzi izinde olduğu için katılamamış. Eski Başyaver Yazıcı yaverler arasında iş dağılımı yapmış ve buna göre Hava Yaver Binbaşı Kıvrak'ı Antalya'ya, Deniz Yaver Yarbay Deliacı'yı İstanbul'a gitmek üzere görevlendirmiş. Kara Yaver Semercioğlu'nun ise Ankara'da kalması ve buradaki işleri takip etmesi kararlaştırılmış.

Keşke Berlin'e gitselerdi
Yunanistan ve Almanya gibi ülkelerin darbeci subaylara sığınma hakkı tanıdıklarıyla ilgili haberleri okurken, bu darbeci yaverlerin yersizlikten mi, yoksa densizlikten mi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplantı yaptıklarını anlamaya çalışıyoruz. Bunlar zahmet edip Berlin'e gidebilirler ve mesela Almanya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda da toplanabilirlerdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı adeta düşman ilan eden siyasetçilerin bulunduğu bu ülkeler, darbeci yaverlere mutlaka kucak açarlardı.

Suikast planlaması
Çünkü iddianameye göre Külliye'deki toplantıya katılan yaverler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu yerin öğrenilerek Cumhurbaşkanı'na suikast için oluşturulan ekibe bildirilmesi ve Başbakan Binali Yıldırım'ın bulunduğu yerin öğrenilmesine ilişkin karar almışlar.
Evet... Kendi insanlarına bomba atan, tanklarla, uçaklarla kendi halkına saldıran bu insanların ihanetlerinden öteye zekâ derecelerinin de herhalde ölçülmesi doğru olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA