Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ BAYDAR

DVD ekranı

The Hole / Mahzen
Assanat
Film: *** Ekstralar: Yok IMDB notu: 5,8
Gremlins, yönetmen Joe Dante'yi eğlenceli korku markası kılan bir başarı örneğiydi. Bu kez de bizi karanlık korkusu üzerinden yakalamaya çalışıyor. Dane and Lucas, anneleriyle taşınmaktan bıkmıştır, ama yeni yerleştikleri Bensonville'de komşunun çocuklarıyla kaynaşınca sıkıntıları geçer. Bir gün oynarken, evin mahzeninde asma kilitli, tozlu bir kapak bulurlar. Kapak açılır ve dipsiz bir karanlık, onları davet eder. Sıradan bir ürkütme filmi değil bu: Dante, deliğin diplerine bizi çekerken, hem çocukların hem de büyüklerin şaşırtıcı korkularını yakalıyor, onlarla yüzleştiriyor.

Mıldred Pıerce
Tiglon
Film: **** Ekstralar: *** IMDB notu: 7,7
Far From Heaven'ın ardından, Todd Haynes'e güvenimiz tam denebilir. Geçen yüzyılın ortalarında şekillenen Amerikan orta sınıfının değerleri, sahtelikleri, klişeleri, hem melodramlar hem de 'film noir' geleneği ekseninde ona hayli çekici geliyor. James M. Cain'in Büyük Buhran yıllarında yazdığı romanın 1945 tarihli, Joan Crawford'lu versiyonuna el atması da boşuna değil. Bu beş saatlik mini dizide, bir kadının iki çocukla hayata tutunma çabasını izlerken, sınıflar arası ilişkiler, karmaşık aile tabloları da ekrana yansıyor. Güçlü bir romana bir kez daha hakkını vermiş Haynes.

Le Heros de la Famılle Ailenin Gururu
D HOME
Film: *** Ekstralar: Yok IMDB notu: 5,2
Bazı filmler sadece isimleri üzerinden izlenir. Thierry Klifa'nın iddialı yapımı, orta halli bir beğeniyle karşılanmış olsa da üç isimle hatırlanacak. Catherine Deneuve, Miou Miou ve Emmanuelle Beart. Tabii bunlara bir de Gerard Lanvin'i eklesek iyi olur. Nice'teki Mavi Papağan kabaresinin kıdemli işletmecisi Gabriel ölünce, ortaya bir veraset meselesi çıkar. Hısım akraba ve yakınlar müzakere için toplanır ve gizli kalmış ihtiras ve sürtüşmeler su yüzüne çıkar. Klifa tipleri iyi işlemiş, derinleştirmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA