Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yola çıkmadan önce

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde üçüncü şeridin de ulaşıma kapanmasıyla beraber, İstanbullu'nun trafik çilesi ikiye katlandı. Önceki gün haber bültenleri, köprü üzerinde çift kale maç yaparak stres atmaya çalışan sürücülerin görüntüleriyle doluydu.
Show TV muhabiri, otomobildeki gurbetçi ailenin sürücüsüne mikrofon uzattı. Sürücünün sözleri dramatikti: "Buraya gelirken 8 saatte 3 ülke geçtim. Ama İstanbul'un bir yakasından diğerine 6 saatte geçemiyorum."
Show Haber'in yazlık anchorman'i Korcan Karar anlattı. Stüdyoya gelirken tam 6 saatini yolda geçirmiş. Şirket, bir motokurye göndermiş ve Korcan Karar'ı 'acil bir paket' gibi aldırıp son dakikada bültene yetiştirmiş.
Eh bu durumda İstanbullular için 'Trafiğe Çıkmadan Önce' adıyla bir rehber hazırlamanın zamanı geldi.
İşte İstanbul trafiğinde çekme halatı ve takozdan daha hayati araç gereçler:
Çiş için ördek
En az 20 kitaplık kütüphane
Stres topu
Yatıştırıcı ilaç ya da bitki çayı
Tansiyon ilaçları, insülin ve diğer hayati tıbbi malzeme
Yolluk erzak ve bol içme suyu
Tavla, iskambil kağıdı, okey takımı, frizbi, top.
Bu arada İstanbul'daki trafik kaosu en çok seyyar satıcıların işine yaradı. Yolda simit satanlar şimdi simit sarayı açtı. Kağıt helvacılar ise pastane sahibi oldu. Çocuklar Duymasın'daki Seyyar Tayyar'ın deyimiyle. "Trafik işi patladı gitti..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA