Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Affetmek en büyük cezadır!

Muhteşem Yüzyıl yine muhteşemdi. Özellikle Mahidevran'ın Hürrem'e yaptığı konuşma, etkileyici mesajlar ile örülüydü.
Hürrem, helallik almak için Mahidevran'ın yaşadığı konağa gitti. Mahidevran, "Seni, affediyorum. Günahın varsa Yüce Rabbim'e hesabını verirsin" diyerek, onu uğurladı. Bunun üzerine Mahidevran'ın yardımcısı çok şaşırarak, "Bunca yaptıklarının ardından onu nasıl affedersiniz?" diye sordu. Mahidevran açıkladı:
"Bazen düşmanına vereceğin en büyük ceza, onu affetmektir, vicdanıyla baş başa bırakmaktır. Eğer beklediği gibi hakaret edip kovsaydım, eminim daha huzurlu giderdi buradan. Rabbim'in karşısına çıktığındaysa "Ben af diledim, kabul etmedi" derdi. Affettim, kabul ettim. Onu Yüce Rabbim'e havale ettim..."
Bölümün en etkileyici sahnelerinden biri de Kanuni'nin katlettiği oğlu Mustafa'nın Bursa'daki türbesinde vicdanıyla hesaplaştığı anlardı.
Kanuni'nin 'Muhibbi' mahlası ile yazıp okuduğu şiiri, döneminin en güçlü hükümdarının aslında nasıl yoğun bir vicdan azabı ile dolup taştığını gösteriyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA