Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT müzik'e bahar geldi

Mutlaka fark etmişsinizdir; son günlerde TRT'nin doğru, yerinde ve güzel uygulamaları, köşemizde daha bir sıklıkla yer almaya başladı. Bu durum beni nasıl mutlu ediyor anlatamam. Çünkü ben TRT ekranları karşısında büyüyen gerçek bir televizyon çocuğuyum. Hem kuruma bir vefa borcum olduğunu düşünüyor, hem de hemen her özel kanal, ortak patronajlı yazılı mecrasında pohpohlanma şansı bulurken, TRT'nin bu 'yazınsal yalnızlığı' içimi burkuyor. Bu nedenle ne zaman TRT'de bir güzellik görsem, tadını çıkara çıkara yazıyor, köşemi küçük bir TRT Gazetesi haline getiriveriyorum.

YENİDEN DOĞDU
Bu kez sizi, görsel ve içerik açısından kendini müthiş tarzda yenileyen TRT Müzik kanalından haberdar edeceğim. Diğer kanallar, ekranlarına yeni programlar sürmek için Eylül-Ekim aylarını beklerken, TRT Müzik; 'yeniden doğumun' müjdecisi, canlıların adeta yeniden hayat bulduğu bahar aylarını seçerek, en başından fark yaratmayı başardı.
TRT'nin yeni çehresini daha iyi anlayabilmek için kanalın koordinatörü Süleyman Bektaş ile sohbet etme imkanım da oldu. TRT Müzik, benzerlerinin aksine artık sanatçı ve kliplerin birbiri ardına sıralandığı 'statik' bir müzik kanalı olmayacak. Her şeyden önce içinde bilgi ve kültür barındıracak. Sadece popüler müzik türlerini değil, ülkemizin kültürüne zenginlik kazandıran klasik Türk müziğinden tasavvuf müziğine kadar son derece geniş bir yelpazede izleyicilerine seslenecek. Ama bunu yaparken, bir 'retro kanal' görüntüsünden kaçınacak ve 'sadece yaşı geçkin izleyici profiline hitap eden' didaktik, asık yüzlü bir 'kamu yayıncısı' olarak algılanmayı da reddedecek.
Öyleyse, peşrev faslını uzatmadan size TRT Müzik'in yenilerini tanıtayım:

NEFİS PROGRAMLAR
Türkülerin özgün sesi Zara ile klarnet ustası Serkan Çağrı her cuma 'Sonsuz Şarkı' programında aynı sahneyi paylaşıp eşsiz bir müzik ziyafeti sunacaklar. Salı akşamları saat 22.30'da İlhan Şeşen, o dillerden düşmeyen romantik şarkıları ve sohbetiyle 'Sahne' programından sevenlerine seslenecek. Ahmet Özhan, cumartesi saat 23.00'de yayınlanacak 'Şarkılar Seni Söyler'de yine gönül telimizi titretirken, usta sanatçıya manevi dünyamıza etki edecek harika sohbetiyle Ö. Tuğrul İnançer eşlik edecek. Münir Nurettin Selçuk'un oğlu Selim Selçuk, 'Babamın Şarkıları' ile büyük ustanın eserlerini her pazar gece yarısından itibaren evlerimize taşıyacak. Üç genç sunucunun dinamik ve neşeli sunumuyla ekrana getirecekleri Genç Nefesler ise tasavvuf müziğinin felsefesini ve eşsiz tınılarını gençlerin kulağına değdirmek için salı geceleri saat 23.30'de TRT Müzik ekranlarında olacak. Pazartesi akşamları saat 18.30'da Ömer Çelik'in sunumuyla yayınlanacak Bahçevan ise Orta Asya'dan Osmanlı'ya, oradan da günümüze uzanan müzik tarihimizin kayıt altına alınmış en özel örneklerini tanıtacak. Keşke tüm programları birer birer ayrıntılarıyla tanıtabilseydim.
Ama yerimiz ancak bu kadarına elveriyor. Balkan Müziği, Bil Bakalım, Babalar ve Çocukları, Plaklarda Yaşayan Şarkılar, Gece Lambası, Çatıda gibi 'dumanı üstünde' diğer programlar hakkındaki bilgileri ise TRT'nin internet sitesinden edinebilirsiniz.
Bu arada TRT'ye bir de naçizane tavsiye:
Onca kanalınız varken niye kendinizi tanıtmıyorsunuz?
Örneğin TRT Haber'de TRT Müzik programlarını, TRT Belgesel'de TRT Spor'un yayınlarını tanıtsanız iyi olmaz mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA