Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Beren ile Kenan hangi aileyi vurdu?

Herkes günlerdir bu reklamı konuşuyor.
Beren Saat-Kenan Doğulu çifti kimilerine göre bu reklamdan 2 buçuk, kimilerine göre 1 buçuk milyon lira almış. Yani bir kez daha; zenginin parası, züğürdün çenesine jimnastik yaptırıyor. Öncelikle şunu söylemeliyim:
Televizyon sektörü öyle büyük bir ekonomik hacme ulaştı ki, artık milyon dolarlık kazançlara dilimizin alışması gerek. Kenan ile Beren ülkenin en ünlü isimlerinden.
Halk da bu çifti birbirine çok yakıştırıyor.
Arçelik ise her yıl milyonlarca doları reklam ve pazarlama faaliyetlerine ayıran dev bir firma.
Mutlaka Kenan ile Beren'i reklam yüzü olarak seçerken; bu kampanyanın kar, zarar, imaj, katma değer v.s. hesaplarını ince ince yapmışlardır. Özetle; böyle bir kampanyanın yaratacağı efektif etkinin yanında yıldızlara ödenen rakam gerçekten de 'devede kulak' kalacaktır.
Sadece reklamın yayına girdiği ilk hafta medyada yer alma oranı bile Arçelik'in ödediği parayı kat be kat amorti etmeye yetmiştir. Yani 'reklamın reklamı' işi zaten kurtarmıştır.
Bu arada kampanya her iki tarafa da katkı sağlayacak.
Kenan Doğulu, konserlerinde, radyolarda, televizyonlarda 'Aşk ile Yap' şarkısını söyledikçe zihinlerde Arçelik logosu canlanacak.
Reklam ekrana her geldiğinde ise Kenan'ın son şarkısına talep doğuracak. Aynı durum, Beren'in rol aldığı dizilerin arasına girecek reklam kuşakları için de geçerli. Yani her iki taraf için de son derece karlı bir anlaşma olduğu muhakkak.
Ekonomiden sıkıldıysanız, biraz da işin fantezi tarafına bakalım:
Benim üzüntüm, robot Çelik Ailesi'nin Kenan ile Beren yüzünden işlerinden olması... Üstelik yeni de çocuk sahibi olmuşlardı. Allah yardımcıları olsun!
Bir de şarkıcı Çelik kardeşimin yaşadığı hayal kırıklığını düşünüyorum... Sen bunca yıl 'Çelik' diye nam sal; reklamı önce robotlara, sonra aşıklara kaptır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA