Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yeni dizileri tartıya vurunca...

Sezonda ekran şansı bulamayacak kadar 'mütevazı' diziler, yaz ekranında birbiri ardına ekrana gelmeye başladı. Küçük bütçeli, tanınmamış oyuncuların rol aldığı bu diziler için ekranın boşalması büyük şans. Amaçları, yaz ekranında tutunup o rüzgarla, kapağı yeni sezona atabilmek. Tıpkı bir dönem bütünlemeye kalmış öğrencilerin, okulda açılan yaz kurslarına katılıp zayıflarını düzeltmeleri gibi bir şey...
Geçen hafta dizi tutkunları dört yeni diziyle daha tanıştı. Star TV'deki Ateşböceği, bir Yeşilçam klasiği olan Şoför Nebahat'ten esintiler taşıyor.
Ancak yeni sezona sıçraması bana biraz zor olur gibi geldi. Bir Kore dizisi uyarlaması olarak Show TV ekranlarına gelen Kalp Atışı'nın ise şansı daha yüksek gibi. Yıllar önce bu sütunlarda 'Kore dizileri bizim kültürümüze çok yakın. O hikayeler bizde iyi iş yapar' diye yazmıştım. Ardından büyük bir devşirme film ve dizi furyası başladı. Yanılmadığımı görmek ne güzel.
FOX'un Deli Yürek dizisi de eli yüzü düzgün bir yapım. Modern bir 'Mahmut Hoca' hikayesine benziyor. Mutlaka kendine izleyici bulacaktır. Yeni diziler içinde beni en çok umutlandıran ise Star'ın dizisi Dolunay oldu. Klişe öyküsüne rağmen, başrolleri paylaşan Can Yaman ve Özge Gürel'in kimyası tutmuş gibi. Özellikle Özge Gürel'i bu rolde son derece sahici ve cana yakın buldum. Ne yalan söyleyeyim; bu dizinin başarılı olmasını yürekten arzu ediyorum. Nedeni ise Türkan Şoray... Sultan'ın kızı Yağmur Ünal yapımcı, ablası Irmak Ünal ise oyuncu olarak dizinin künyesinde. Kızının kariyer edinip başarılı olması için her türlü fedakarlığı yapan Türkan Sultan'ın kızıyla gurur duyup mutlu olması, biz Türkanseverleri de mutlu edecektir nihayetinde.
Atv'nin yaz dizilerinden Kanatsız Kuşlar için de 'Survivor ve iddialı diziler ekrandan çekildiğinde zirveye oynar' diye yazmıştım. Nitekim dizinin ikinci bölümü totalde birinci oldu. Yani Kanatsız Kuşlar reyting listelerinde kanatlandı gidiyor. Tutabilene aşk olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA