Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ya şehirdeki esnaf?

Süresi 10 güne çıkan Kurban Bayramı tatili, herkesi sevindirdi. Özellikle de Rusya krizinden sonra kendini bir türlü toparlayamayan turizmcileri. Bu kararla birlikte sektöre 1 milyar dolarlık ek kaynak sağlanması öngörülüyor. Bu da yaraya merhem demek.
Buraya kadar her şey iyi güzel de, bir sektör kurtulurken diğerleri zora girecek gibi. 'Üretimin' sekteye uğrayacak olması, şu zor dönemde ekonomiyi daha da zorlayabilir.
Bense daha küçük ölçekli bir tehlikeye dikkat çekmek istiyorum. Bayram nedeniyle büyük kentler boşalacak. Zaten zor durumdaki küçük esnaf, müşteri bulamadığı için daha bir dara düşecek.
Tamam, otobüs firmaları kazanacak da, şehirde sinek avlamak zorunda kalan taksici ne yapacak? Zaten veresiye ile mal satmaktan imanı gevreyen mahalle bakkalı, 10 günlük yalnızlıkta çorbasını nasıl kaynatacak?
Tatil güzel şey de... Parası olana...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA