Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

1 dizi bir film

'BAND OF BROTHERS'

İkinci Dünya Savaşı'nı anlatan en iyi TV dizisi olmasının yanında, IMDB sıralamasında da en iyi TV dizisi olarak geçen 'Band Of Brothers', 10 bölümden oluşan bir mini dizi. Dizinin senaryosu, İkinci Dünya Savaşı'nın en başarılı bölüklerinden biri olan 'Easy Bölüğü' askerlerinden hayatta kalanlarla yapılan röportajlar ve bu bölükte savaşa katılıp sağ salim kurtulmayı başarmış askerlerin yazdığı kitaplardan yararlanılarak oluşturulmuş. 'Band Of Brothers'ın yapımcılığını ise; 'Er Ryan'ı Kurtarmak' filminin yapımcıları Tom Hanks ve Steven Spielberg üstlenmiş. Açıkcası, Oliver Stone'un gerçek hikayelere dayanan savaş filmleri kadar olmasa da, içinde az buçuk Amerikan milliyetçiliği de bulunduruyor ama bunu gözümüze fazla sokmuyor. Hem savaşların ne kadar keyfi ve yıkıcı olduğunu gösteren, hem de askerlerin arasındaki ilişkiyle 'kardeşlik' kelimesinin tanımını yapan 'Band Of Brothers', en iyi 'true story' dizisi olarak izlenmeyi hak ediyor.

ANCHORMAN: THE LEGEND OF RON BURGUNDY

Komedi filmi hastalarının reçetesinde mutlaka bulunması gereken ilaç niteliğindeki 'Anchorman'; hem durum, hem de karakter komedisinin birleştiği ender absürt komedi filmlerden biri. Başrolde San Diego'nun yerel bir televizyonunda haber sunuculuğu yapan 'Ron Burgundy' karakterine hayat veren Will Ferrell ile onun 'News Team' kadrosunda bulunan; Steve Carell, Paul Rudd, David Koechner ve Christina Applegate gibi isimler yer alıyor. Başrolün Will Ferrell olduğuna bakmayın; kadrosunda öyle isimler var ki, her biri başrol olabilecek kadar yıldız isimler. Filmin konusunu geçip aslında ne anlatmak istediğine bakarsak; Amerikan haberciliği ve kültürüyle dalga geçmesinin yanında, birçok film ve diziyi de tiye alıyor. İşin garip yanı ise film Amerikalılar tarafından da çok seviliyor. Buram buram kahkaha kokan 'Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy'yi, sağlam bir koltukta izlenmesi gereken filmler arasında tavsiye ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA