Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Güzel Sanatlar vs Mühendislik Fakültesi

Bir tarafta 'Aman oğlum herkes resim çiziyor, nasıl para kazanacaksın?', diğer tarafta 'Bizim kız makine mühendisliğini kazandı'. Bir taraf, daha üniversiteler bile tam anlamıyla derslere başlamadan gurur kaynağı olurken; diğer taraf, ailesini biricik evladının geleceği kaygısıyla yaşamaya mahkum etmiştir. Öyle hemen yelkenleri suya indirmeyin! Sanata gönül vermiş, sanatın ve sanatçının yanında olan sanatçı adayı dostlarım! Harika bir okul ve ardından hayat sizi bekliyor. Siz de gönlünüzü o kadar ferah tutmayın evladı mühendis olacak ebeveynler; oğlunuzun neler çekeceğinden(!) haberiniz yok.

Hayat size güzel fakültesi
Bir kere siz güzel sanatlar fakültesinde okuyorsunuz. Bu demek oluyor ki okulun en güzel kızları zaten size hayran. Sizin derinliğinize, karizmanıza ve sanata bakış açınıza kim dayanabilir ki! Öte yandan mühendislik okuyanın kafasını kaldıracak vakti olacak mı sanıyorsunuz... Koca bir hayır! Lisede kazanmak için çok uğraştığı o bölümü, bir de bitirmek için en az üç katı uğraşacak. Siz hiç 'güzel makine mühendisliği', 'güzel hukuk' diye bir bölüm duydunuz mu? Yok tabii, güzel değil çünkü. 'Hayat asıl size güzel fakültesi' mezunu olacaksınız. Ortamlarda kitap, müzik eleştirileri havada uçuşurken, bırakın onlar doğru formülü hatırlamaya çalışıp not arayarak dolaşsınlar.

Rahat olun
Avukat olmanın saygınlık, mühendis olmanın zenginlik getireceğine inananların arasından sıyrıldınız ve okulun ilk günü sizin gibi birçok insanla berabersiniz. Bundan güzel şey mi var? Üst sınıflarla hemen kaynaşıp o şalvarları, o fularları nasıl en ucuz yolla alabileceğinizi öğrenmelisiniz. Çünkü iş(!) hayatınızda da onlarla olacaksınız. Bir de avukatlara bakalım; idam ipi gibi çekilmiş kravat, 40 derece sıcakta giymek zorunda olduğu ceket. Görün bunları güzel sanatlar fakültesinin güzel insanları! Siz hayatınız boyunca rahat olmak için okuyorsunuz, hem de her alanda!

'Fight Club' sabunu 40 $
Güzel anacığım, iyi bir hayat yaşamamı istediğini biliyorum. Okuyup dedem gibi doktor da olabilirdim. Evet evet, biliyorum ama azıcık bana da hak ver! Tıp fakültesinde altı sene, uzmanlığa hazırlandın bir sene, uzmanlık başladı dört sene; üniversite mi okunur 12 sene? Sen merak etme güzel anacığım, açacağım sergide bir tablo en az 15 bin TL'den gidecek. Bak Chuck Palahniuk'a; o da üniversite mezunu ama tamircide çıraklık yapmış yazarlıktan önce. Adam da akıllı tabii, şimdi villasında oturmuş, internetten 'Fight Club' baskılı sabunları 40 dolardan satıyor. Yazarız diye ticaret kafamız olmayacak mı? Ya da baktınız hiçbir şey yok; kadınların şairlere aşık olduğu, şairlerin fabrikatör kızlarıyla evlendiği alternatif bir evren bulacağız. Bohemliğinizi avantaja çevirin ve kendinize zengin bir eş bulun! Oynadığınız filmin ilk matinesine bilet alacak olanlar onlar, açacağınız resim sergisine gelip tablolarınızı alacak olanlar yine onlar!

Başı dik, alnı açık
Bütün hor görülen güzel sanatlar fakültesi öğrencilerine bir gün aileleri misafirliklerde gururla 'Bizim oğlan da güzel sanatlar fakültesini kazandı' diyecek; başı dik, alnı açık büyük bir gururla!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA