Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Peki biz ne yicez?

Gün geçmiyor ki memleketteki bir yiyeceğin içinden at ve eşek eti çıkmasın. Sağlığımızı tehdit eden şirketlerin listeleri ortalarda dolaşıyor. Üstelik son dönemlerde, bu listelerde ne yazık ki önemli markaları da görüyoruz.
Vatandaşın sağlığıyla oynanıyor, burası kesin. Ama aslında kimsenin dikkat çekmediği daha büyük bir tehlike var.

İÇTİĞİMİZ SÜT DEĞİL!
Araştırmalar gösteriyor ki; merada beslenen hayvanlardan elde edilen besinle, endüstriyel çiftliklerde beslenenlerden elde edilenler çok farklı. Misal doğal ortamda beslenen inekten elde edilen sütte, yüksek oranda Omega-3 varken, çiftlikte beslenenlerde bu oran neredeyse sıfır. Et ve et ürünlerinde de durum aynı. Özetlemek gerekirse; doğal beslenen hayvandan elde edilene 'süt' diyorsak, bizim içtiklerimizi tanımlamak için başka kelime kullanmak gerekiyor.
Çünkü o içtiğimiz süt değil!
Yani, biz bırakalım ürünlerin içinden ne çıktığını; içinden bir şey çıkmasa bile yediğimiz et, yumurta, yoğurt, içtiğimiz süt...
Bunların hiçbiri sağlıklı değil...
Asıl tehlike bu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA