Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Erbil, Manifesto ve diziler...

Manifesto İletişim Grubu Genel Müdürü Selin Bozkurt'u iki hafta önce telefonla aradığımda "Erbil havaalanındayım" dedi ve telefon kesildi.
Erbil'e gidişinin nedenini ekonomi haberlerinden öğrendim. Tanıtım, etkinlik ve reklam alanlarında önemli markalara hizmet veren Manifesto, Erbil'de şube açmış.
Tabii daha sonra Bozkurt'tan Erbil macerasının detaylarını aldım. Bu aralar medyada sohbet konusu ne olursa olsun, dönüp dolaşıp yerli dizilerin Türk ekonomisine katkılarına bağlanıyor.

'BİZ TÜRKÜZ!' KAPI AÇIYOR
Evet, başta Erbil olmak üzere Kuzey Irak'ta da Türk dizileri furyası varmış. "Biz Türküz" dediğinizde bütün kapılar açılıyormuş.
Kapı öyle bir açılmış ki, Kuzey Irak'ta tam bin 400 Türk markası varmış. Ancak iki haftaya öncesine kadar bir tane bile yerli PR şirketi yokmuş.
Yani Manifesto, Erbil'de açılan ilk Türk PR şirketi. Ama Bozkurt sadece Türk firmalarına değil, oradaki yerli-yabancı birçok markaya hizmet vereceklerini söyledi.
Çünkü Erbil daha yeni yeni dünyaya açılıyormuş ve tanıtım ve halkla ilişkiler alanında büyük eksiklik varmış. Diğer yerli tanıtım şirketleri de mesajı almıştır artık!

TARKAN'I İSTİYORLAR
Tabii Manifesto ilk olmanın büyük avantajını yaşıyor şu anda. Erbil Valisi Nawzad Hadi Mawlood, Manifesto'dan sadece ekonomik alanda değil, Türkiye ile sosyal ve kültürel bağları geliştirecek projeler istiyormuş.
İlk yurtdışı ofisini Birleşik Arap Emirlikleri'nde açan Manifesto, Erbil'den sonra hedeflerini daha da büyütmüş.
Bu yıl bitmeden Moskova ve Bakü'de de şube açacaklarmış.
Manifesto'nun Erbil'deki güçlü yerel ortağı ve uluslararası pek çok haber ajansının Erbil Temsilcisi olan Mohammad Jambaz, Türk dizilerinin hayranıymış. Cep telefonunda 'Ezel'in müziği çalıyormuş.
Bozkurt, Erbil'de tanıştığı birçok Iraklı'dan Tarkan'a da mesaj getirmiş: Tarkan'ın Irak'ta konser vermesini çok ama çok istiyorlarmış.
Manifesto açısından Erbil'in tek sıkıntısı; yaptıkları bütün organizasyonlarda teknik malzemeden, insan gücüne her şeyi Türkiye'den götürüyor olmalarıymış. Anlayacağınız Erbil'de para çok ama yetişmiş insan gücüne çok ihtiyaç var. Eğlence sektörünün dikkatine!
Erbilliler Türkler'den eğlence mekanı açmalarını da istiyorlarmış.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA