Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Okuyucuyu aldatan başlıklar

Bu görsel Milliyet. com.tr'den...
Sağda alevler içinde bir top görseli, üste 'sıcak haber' notu, altta ise büyük puntolarla 'MESUT ÖZİL İSTANBUL'DA!
Gece yarısı Beşiktaş'ta...' Eminim başta Beşiktaşlılar olmak üzere birçok futbolsever bu haberi tıkladı. Amaç da bu zaten; tıklatmak.
Sadece Milliyet değil, hemen hemen bütün internet siteleri aynı taktiği uyguluyor.
En sıradan haberi bile flaş gelişme olarak sunuyorlar. Merak uyandırmayı abartıyorlar; tıpkı Mesut'un sanki Beşiktaş'la görüşmeye gelmiş havası yaratıldığı haberde olduğu gibi... Oysa haberi tıkladığınızda Mesut'un Beşiktaş-Ulus'ta sevgilisi Amine Gülşe ile yemek yediği yazıyor. Sırf daha fazla tık için okuyucuyu kandırmaya ne gerek var? Hadi arada sırada olur ama her haberde aldatıcı başlık kullanılıyor internet medyasında. En küçük kar yağışı kıyamet geliyor gibi yansıtılıyor, rutin bir siyaset haberi sanki büyük kriz çıkmışçasına haber yapılıyor. Bu habercilik etik değil, daha da kötüsü okuyucu aldatılıyor.
Tıpkı kurtlar saldırdı diye her akşam köylüyü kandıran yalancı çoban hikayesinde olduğu gibi... Sürekli aldatıcı başlıklar zaman içerisinde okuyucunun olağanüstü olaylarda refleksiz kalmasına neden oluyor. Bu aldatıcı habercilik anlayışına bir son verilmeli ama nasıl? Biri temiz yayıncılık yaparken, diğeri aldatıcı başlıklara devam edip tık sayısını artırırsa olmaz! Bütün siteler ortak karar alıp aynı anda hareket etmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA